PODIJELI

Kalesija je u decembru 2015. godine, konačno, dobila park u centru grada.
Park je smješten u dvorištu između osnovne i srednje škole, i namjenjen je učenicama ove škole, ali i za ostale dječake i djovojčice mimo školskih dana.

Ova vijest je obradovala mnoge roditelje čija djeca pohađaju centralnu osnovnu školu, ali i građane iz centra Kalesije čija djeca se nemaju gdje igrati a da njiova sigurnost nije ugrožena od pasa lutalica.

PARK centar kal 6

Ovaj projekat je realizovan zahvaljujući Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa ministrom Edinom Ramićem.
U projekat se uključila i organizacija “World Vision”, koja je osigurala sredstva za “učionicu na otvorenom”, kako bi se tokom ljetnih dana mogli održavati časovi na otvorenom.

Proteklih mjeseci park je svakoga dana bio okupljalište velikog broja dječaka i djevojčica.

Uskoro će početak nove školske godine, a zahvaljujući ministru Edinu Ramiću učionica je sada i natrkivena, što će omogućiti uposlenicima škole da prve škoslke časove za učenicima održe na otvorenom, zaštićeni od kiše, ali i od sunca, što se časovi nisu mogli održavati u ljetnom dijelu prošle školske godine.

UCIONICA RADOVI
ucionica na otvorenom 01

“Drago mi je što je izvođač ispištovao rok da učionice krov učionice bude gotov prije početka školske godine. Sada kada pogledamo školsko dvoriše možemo reći da nam je stalo do naše djece, jer govoriti o problemima i nedostacima a ništa ne poduzeti da napravimo promjenu na bolje, slalo je poruku da nam, ustvari, nije stalo do naše djece.Lijepo je čuti da je tokom cijeloga ljeta park koristio djeci iz Kalesije, i nadam se da ćemo ga znati očuvati” – govori ministar Edin Ramić.

(NKP.ba)

PODIJELI