Foto&Video: Jedna osoba smrtno stradala u požaru u Srebreniku, povrijeđena četiri vatrogasca

Foto&Video: Jedna osoba smrtno stradala u požaru u Srebreniku, povrijeđena četiri vatrogasca

686
0
SHARE
  • Jedna osoba smrtno je stradala zbog povreda zadobijenih u požaru koji je danas izbio u objektu “Dom smreka” u Srebreniku. Povrijeđena su i četiri vatrogasca od kojih su dvojica, zbog udisanja štetnih gasova, upućena u UKC Tuzla, a druga dvojica su poslati na kućno liječenje.

Operativni centar Uprave policije MUP TK- a obaviješten je od strane dežurnog PS Srebrenik, da je u 14.25 sati prijavljen požar na objektu “Dom smreka” d.o.o Srebrenik.

“Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Srebrenik, dežurna ekipa SHMP Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici PVJ Srebrenik, gdje je zatečena povrijeđena jedna osoba, koja je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je usljed zadobivenih povreda na žalost preminula. Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N.K.(1973) iz Rapatnice. U međuvremenu, oko 16.25 sati požar je lokalizovan”, saopćila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Prema njenim riječima, zbog udisanja štetnih gasova prilikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik. Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za ppz.

(Foto: Radio Srebrenik)
(NKP.ba)