Foto&Video/ Kraj blistave 20-godišnje karijere: Erna Sinanović sa osmijehom na licu i...

Foto&Video/ Kraj blistave 20-godišnje karijere: Erna Sinanović sa osmijehom na licu i suzama u očima odigrala posljednju utakmicu

1519
0
SHARE

erna sinanovic oprostajna utakmica ZAJEDNICA FOTKA bosna kula

Danas (nedjelja, 27.februara 2016.) odigrane su utakmice 17., pretposlednjeg, kola odbojkaške Premijer lige BiH za žene, sezona 2015/2016.
Kalesijske odbojkašice su u oproštajnoj utakmici od domaće publike u ovoj sezoni dočekali drugoplasirnu ekipu Kula Gradačac. Kao što se moglo i očekivati, gošče su upisale sigurnu pobjedu rezultatom 0 :3 u setovima.
Bio je ovo čak 16. poraz Bosne u elitnom razredu bh. odbojke.

ŽOK Bosna Kalesija – OK Kula Gradačac 0 :3
(11 : 25, 14 : 25, 10 : 25)

Rezultat ove utakmice je bio u drugom planu, jer se Bosna već odavno oprostila od Premijer lige, a utakmicu je svakako obilježio oproštaj Erne Sinanović od aktivnog igranja.

erna sinanovic oprostajna utakmica ZAJEDNICA FOTKA bosna kula

Oproštaj nakon 20 godina : Mnoštvo ekipinih i individualnih priznanja

Erna Sinanović, po mnogima najbolja odbojkašica iz Kalesije ikada, danas je i zvanično završila svoju bogatu igračku karijeru.
Erna je kao tinejdžerka počela trenirati u OK Bosna Kalesija, da bi 1997. godine prešla u novoosnovani OK Polo. Sa ekipom Pola osvaja Ligu i Kup BiH, nakon čega prelazi u OK Kula Gradačac gde ponavlja ove uspjehe. Prije nekoliko sezona se vratila u mladu ekipu ŽOK Bosna Kalesija, sa kojom je uspjela izboriti Premijer ligu BiH.
Pored ekipinih priznanja, dobijala je i priznanje najboljeg sportiste općine Kalesija.
Dugo godina je bila standardni prvotimac reprezentacije BiH.

Emotivan oproštaj

Zbog oproštajne utakmice Erne Sinanović na tribinama fiskulturne sale MSŠ Kalesija su bili mnogi sportski radnici, prijatelji i članovi porodice, koji su preotklih godina pratili njene nastupe.
Pred kraj trećeg seta, trener Rašid Tubić je tražio “time-out” koji je poslužio samo da se najavi oproštaj Erne Sinanović od aktivnog igranja odbojke.
Iskunu odbojkašicu su ponijele emocije, i nije mogla da ne zaplače, uprkos osmijehu na licu.

Nakon izmjene, posljednje u njenoj karijeri, svi prisutni su skandirlai njeno ime.

Poslije završetka utakmice na parket je sišao veliki broj rodbine i prijatelja Erne Sinanović kako bi se fotografisali.
Erna je dobila mnoštvo buketa cvijeća i poklona, a odbojkašice obje ekipe su dugo vremena zajedno ostale na parketu uz tortu u obliku odbojkaške lopte.

Erna je protkelu sezonu dijelila svlačionicu sa djevojkama koje su rođene kasnije nego je ona počela svoju karijeru.

.
(NKP.ba)