PODIJELI

Mješovita srednja škola Kalesija je danas bila domaćin velike manifestacije, zasigurno jedne od najvećih u novijoj historiji ove škole.
Riječ je o manifestaciji pod nazivom “OŽIVIMO OBIČAJE I TRADICIJU NAŠEG KRAJA”.

img_1833

Cilj projekta je da se učenici upoznaju sa običajima, starinama i tradicionalnom hranom, odnosno da se kod učenika probudi osjećaj pripadnosti našim običajima i tradiciji, da shvate da je domaća hrana ukusnija i zdravija od kupovne, a starine kulturno naslijeđe koje treba poštovati.

  • Na pripremi ovoga projekta se radilo četiri mjeseca, a u isti su bili uključeni; direktor, pomoćnik direktora, pedagog, 25 profesora, više od 200 učenika, kao i ostali članovi kolektiva ove škole.

> Donosimo Vam VIDEO reportažu sa ove manifestacije, koju je pripremio učenik I razreda MSŠ Kalesija, Asmir Mešanović.

Ideja za ovaj projekat je bila od strane profesorice Hurije Imamović, koja je nakon učešća na MIOS-ovoj radionici i edukaciji “Projektni menadžment” došla na ovu ideju. Glavni koordinator projekta je bila profesorica Sanela Šarić.

Pored svečane priredbe, koja je ponudila bogat program učenika, prisutni su imali priliku pogledati radove učenika iz svih zanimanja koja se pohađaju u ovoj školi.

Nakon svečanog dijela, gosti su imali priliku uživati u tradicionalnim bosanskim jelima, koje su pripremili upravo učenici ove škole.

Škola već godinama ima problema sa ozvučenjem prilikom organizacije priredbi, pa je kroz ovaj projekat ujedno organizovana i akcija prikupljanja novčanih sredstava za ozvučenje koje će opstati u vlasništvu škole.

img_1855

MSŠ Kalesija se zahvalila Općini i brojnim sponzorima koji su pomogli organizaciju ove manifestacije.
Jedan od dobitnika priznanja je i naš portal, koji je pratio i ovu manifestaciju, kao i ostale aktivnosti u ovoj školi.

(NKP.ba)

PODIJELI