Foto&Video/ Poslasticu odbojkašica iz Kalesije i Lukavca “začinila” i policija: Borba za...

Foto&Video/ Poslasticu odbojkašica iz Kalesije i Lukavca “začinila” i policija: Borba za svaki poen, sijalica, sudija koji ne vjeruje pomoćniku, neodgovorni pojedinci na tribinama i intervencija policije

2873
0
SHARE

U okviru 8. kola Superlige FBiH za odbojkašice, ŽOK Bosna Kalesija je u večeras u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija ugostila ŽOK Smeč Lukavac.
Nakon više od od 2 sata igre slavile su gošće rezultatom 2:3 u setovima, a osim zanimljive borbe na parketu, veoma zanimljivo je bilo i na tribinama.

U finišu četvrtog seta došlo je i do prekida utakmice, kada je morala intervenisati i policija kako bi na zahtjev sudija ispraznili jedan dio tribine.
Ranije je utakmica na kratko prekinuta zbog toga što je jedan od reflektora iznad parketa presto da radi.

Pune tribine ljubitelja odbojke u Kalesiji, i okršaj starih trenerskih “lisaca”, Rašida Tubića na klupi Bosne, i Hamida Subašića, Kalesijca na klupi Smeča, i nekadašnjeg selektora reprezentacije BiH.
Ipak, utakmica će ostati upamćena po nemilim scenama, koje je, čini se, neopravdano isprovocirao glavni sudija ove utakmice.

Iako će domaća ekipa uložiti i zvaničan prigovor na suđenje Odbojkaškom savezu FBiH, neminovno je da će ŽOK Bosna zbog prekida rada jedne sijalice, kao i prekida utakmice zbog predmeta koji je udario sudiju, dobiti i novčanu kaznu, a moguće i nekoliko utakmice bez publike na domaćem terenu.

ŽOK Bosna Kalesija – ŽOK Smeč Lukavac 2:3

ŽOK BOSNA Kalesija:
Spahić Arnela, Muminović Dženana, Avdić Armina, Mehmedović Selina, Subašić Emina, Osmanović Asja, Bureković Lejla, Husić Senada, Herić Envera, Kopić Amra, Sinanović Erna (KAPITEN)
Trener: Tubić Rašid

ŽOK SMEČ Lukavac:
Džambić Amra, Numanović Dženita, ____ Jasminka, Likić Ena, Imamović Ines, Karić Džana, Valjevac Renata, Turkić Almina, Dautović Ajlina, _______
Trener: Subašić Hamid

img_1698

Utakmicu su dosta bolje otvorile gošće iz Lukavca, koje su imale visoku prednost do samog finiša seta. U finuše seta Bosna je osvojila nekoliko sretnih i spretnih poena, i stigla gošće, koje su na kraju spašavale već dobijeni set.
U drugom setu veoma izjednačena borba. Igralo se poen za poen, a ponovo su više znanja u finišu pokazale gošće, koje su ponovo bolje reagove u ključnim trenucima.

Treći set je dosta bolje otvorila domaća ekipa, koja je konstantno držala više od 6 poena razlike. Ipak, kako su gošće pale u finišu prvog seta na sličan način su domaće odbojkašoice izgubile kontrolu u završnici, ali su i više nego zasluženo slavile u trećem setu.
U četvrtom setu bila velika borba. Izjednačena borba do kraja, ali su odbojkašice iz Lukavca u finiš ušle sa velikom prednošću 21:24. Ipak, Bosna pravi veliku seriju, i okreće u svoju korist 25:24.
Pri rezuzltatu 25:25 Bosna osvaja poen, ali sudija traži da se ponovi servis, iako je linijski sudija pokazao da je lopta pogodila teren.
Nakon toga uslijedili su veliki protesti na terenu i na tribinama, a nekoliko navijača je čak krenulo prema sudiji.
U gužvi je sudiju neko pogodio nepoznatim predmetom, nakon čega je došlo do višeminutnog prekida.
Utakmica je nastavljena tek nakon dolaska policije, a sudije su tražile da se isprazni jedan dio tribine, kao i nekoliko pojedinaca koji su protestovali kod glavnog sudije.
Kada se utakmica nastvila, domaće odbojkašice su osvojile dva poena za izjednačenje rezultata u setovima, 2:2.

Peti set dosta bolje otvaraju odbojkašice Bosne, koje su veoma lagano došle do 3:0.
Ipak, nakon tajm-outa gošće su zaigrale dosta bolje, te se nakon izjednačenja ponovo igrao poen za poen. Pri rezultatu 11:11 odbojkašice iz Lukavca prave mini seriju od tri poena i odlaze na nedostižnu prednost.
Bosna je uspjela osvojiti i trinaesti poen, ali je konačan rezulatat petog seta glasio 13:15.

 

  • — Nakon utakmice žestoke prigovore sudijama je uložio trener Bosne, Rašid Tubić.
    Tubić je kod glavnog sudije i delegata uložio žalbu, te najavio da će se žaliti i Odbojkaškom savezu FBiH, uz dostavljen snimak utakmice.

Glavnog sudiju smo nakon utakmice pitali zašto je pri rezultatu 25:25 u četvrtom setu, kada je linijski sudija pokazao da je lopta odbojkašica Bosne završila u terenu, tražio da se ponovi servis. Glavni sudija utakmice je rekao da je isti linijski sudija tokom utakmice napravio veliki broj grešaka, te da u tom trenutku nije bio siguran da li je poen za Bosnu, te nije želio ošteti neku od ekipa.

(NKP.ba)