Fudbalski spektakl u Kikačima kod Kalesije: Tuzlanska Sloboda gostuje na Tom Cat...

Fudbalski spektakl u Kikačima kod Kalesije: Tuzlanska Sloboda gostuje na Tom Cat Areni!

2038
0
SHARE

Tuzlanska Sloboda je sutra (srijeda, 22.februara) trebala odigrati prijateljski meč sa ekipom Tekstilac iz Dervente.
Meč je otkazan, a čelnici Slobode brzo su pronašli novog protivnika.

Riječ je timu Mladosti iz Kikača, ekipom koju je proteklih godina “rasla” zahvaljujući Senadu Mujkanoviću, koji odnedavno izabran za predsjednika ekipe sa Tušnja.
Stadion na kojem igra ekipa Mladosti nosi ime “Tom Cat Arena”, kako se zove i preduzeće u vlaništvu Mujkanovića.

Mladost se takmiči u Prvoj ligi TK, a zanimljivo je da tim vodi nekada vrsni veznjak Slobode i Sarajeva, Adnan Buco Osmanhodžić. Također, boje Mladosti brane iskusni igrači poput Gradimira Crnogorca, bivšeg repezentativca BiH i Semira Mujkanovića, bivšeg fudbalera Željezničara, Drine i Slobode.

Jagodić i Mujkanović posjetili stadion TOM CAT ARENA u Kikačima
Jagodić i Mujkanović posjetili stadion TOM CAT ARENA u Kikačima

Senad Mujkanović i trener Slobode Vlado Jagodić su danas obišli travnjak stadiona u Kikačima, a Jagodić nije krio oduševljenje uslovima na ovom stadionu.
Naime, poznato je da skoro sve ekipe u BiH tokom zimske pauze ne igraju na svojim stadionima, nego se testne utakmice obično igraju na nekoliko terena sa plastičnom podlogom.
Ipak, stadion u Kikačima je odavno prevazišao standarde za mnogo ćei rang od Prve lige TK, a jedini minus ovom stadionu, koji bi spriječio odigravanje i neke velike utakmice, jesu dimenzije terena, jer se radi o jednom od manjih stadiona.

Utakmica u Kikačima zakazana je za sutra (srijeda) sa početkom u 14 sati.
Biće ovo historijska utakmica za FK Mladost Kikači, kao i za sve stanovnike ovog kalesijskog naselja.

Podsjećamo, 2014. godine Sloboda je gostovala u Kalesiji. Iako je tuzlanska ekipa tada nastupala u Pvoj ligi FBiH, bio je to pravi praznik fudbala.
Ovoga puta nije bilo vremena da se priprema nešto posebno, ali ne sumnjamo da će Kikači sutra biti u pravom fudbalskom raspoloženju.

TOM CAR arena kikaci 1

(NKP.ba)