Jeste li primijetili novu opciju na Viberu? Evo o čemu se radi

Jeste li primijetili novu opciju na Viberu? Evo o čemu se radi

793
0
SHARE
  • Ukoliko koristite Viber vjerovatno ste primijetili da je odnedavno dostupna nova opcija “Folders”, koja vam omogućava da razgovore grupišete u “foldere za ćaskanje”.

Nova funkcija omogućava korisnicima da kreiraju do pet prilagođenih foldera uz karticu “Sve” sa pristupom svakom razgovoru.

Ovi folderi se mogu prilagoditi individualnim preferencijama i kategorizirati razgovore na osnovu specifičnih tema ili grupa kontakata. Bilo da se radi o poslu, prijateljima, porodici ili posebnim događajima, korisnici mogu lako sortirati i pristupiti svojim razgovorima sa samo nekoliko dodira. Sve što trebate učiniti je odabrati ime ili samo emoji koji predstavlja vašu novu grupu razgovora.

Foto: Viber

Foto: Viber

Kako bi se lakše pratili ovi razgovori, na vrhu svakog foldera će se pojaviti oznaka s brojem nepročitanih razgovora unutar svakog foldera. Skriveni razgovori, poruke iz Viber Paya i poslovni tekstovi su isključeni iz ovih foldera.

Jedna od istaknutih karakteristika “Foldersa” je njegova fleksibilnost. Chatovi jedan na jedan, grupni razgovori, kanali i zajednice mogu se istovremeno dodijeliti više foldera, omogućavajući korisnicima da organiziraju obavještenja na način koji najbolje odgovara njihovim zahtjevima.

Osim toga, ne postoji ograničenje za broj chatova koji se mogu dodati u foldere, što olakšava kategorizaciju i lociranje određenih razgovora, čak i u “najprometnijim” historijama razgovora.

Funkcija foldera se trenutno još uvijek testira. U narednih nekoliko mjeseci bit će dostupna svim korisnicima Viber verzije 22.0 i novije.

 

 

(VaseVijesti/ nkp.ba)