Još jedan “javni konkurs” za prijem u Općini Kalesija – “Stručni saradnik...

Još jedan “javni konkurs” za prijem u Općini Kalesija – “Stručni saradnik za budžet, finansije i trezor”

1398
0
SHARE

Općina Kalesija je 15.marta 2023.godine raspisala Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenija u Općini Kalesija –  Stručni saradnik za budžet, finansije i trezor – 1 (jedan) izvršilac.
Prijava, sa potrebnim dokumentima, dostavlja se u roku od 15 dana.

  • — Kompletan tekst JAVNOG KONKURSA
    pogledajte/preuzmite na linku – OVDJE

***********************************

— Iako se radi o dva “javna oglasa/konkursa”, koji su i na web stranici Agencije za državnu službu FBIH pod “JAVNI” a ne pod “interni” oglasi, treba napomenuti, ili pak samo podsjetiti kalesijsku javnost, da se radi o dva oglasa/konkursa za koji se već znaju budući uposlenici. Naime, radi se o dva uposlenika (za prvi oglas je muška osoba, a za drugi ženska osoba. *** Imena su poznata, ne samo uposlenicima Općine, nego i redakciji portala kao i mnogim drugima, te ćemo navedenu temu  i u narednom periodu problematizirati, a o istima zatražiti i odgovore iz Općine) koji već rade u Općini u proteklom periodu, te su stekli uslove potrebne za oglas/konkurs za  stalni prijem.
Obično su to razlozi zbog kojih ovakva zapošljavanja budu “sve je bilo po zakonu, javno i transparentno”, a u praksi je to gore nego li i samo direktno zapošljavanje, jer opcija “javni oglas/konkurs” ispada kao ruganje onima koji također ispunjavaju uslove. 
Obično u ovakvim slučajevima kada se prijave i druge osobe koje ispunjavaju uslove, koje bi mogle “pokvariti planove”, konkursi se poništavaju.
Ipak, za nadati se da će se na iste ” javne oglase” prijaviti i druge osobe koje ispunjavaju uslove, koji bi vodili borbu do kraja… pa makar za poništavanje oglasa, ili, konačno, da neko pobijedi koji nije planiran od strane rukovodioca organa.

***********************************

 

(NKP.ba)