PODIJELI

KK BOSNA juniori 2013 2014Juniori KK Bosna Kalesija, koji godinama važe za jednu od najboljih ekipa u Tuzlanskom kantonu, jesenji su prvaci Regionalne košarkaške lige TK 2013/2014.
U osam odigranih utakmica mladi košarkaši iz Kalesije su upisali šest pobjeda, a titulu su ovjerili u zadnjoj utakmici u 2013. godini protiv ekipe Kladnja.
Iza Kalesijaca su plasirane ekipe OKK Sloboda Tuzla, KK Falcons Tuzla, KK Lukavac, KK Millenium Živinice, KK Kladanj 72, KK Gračanica…

Zimska pauza je trajala veoma kratko, a trener Jasmin Tupković je sa svojim igračima počeo pripreme za nastavak sezone.
Podsjećamo da je od ove sezone uvedeno pravilo u KS TK da samo dva igrača starija od 18 godina (1995. godište) imaju pravo igranja u jednoj utakmici, a ovim je najviše oštećena ekipa iz Kalesije.

Junori KK Bosna Kalesija kao i prethodnih godina preživljavaju isključivo entuzijazmom trenera Jasmina Tupkovića, koji je na mlade košarkaše prenio ljubav prema  ovom sportu.
Hladna sala MSŠ Kalesija i ove zime ih ne sprečava da treniraju, a titula jesenjeg prvaka je dodatan motiv za mlade košarkaše.

“Momci vole košarku. Da je temperatura ispod nule u sali juniori  bi se pojavili na treningu. Osvojili smo titulu jesenjeg prvaka Tuzlanskog kantona, a u nastavku sezone ćemo pokušati ostati na vrhu tabele. Iza nas se nalaze ekipe koje treniraju u mnogo boljim uslovima, i biće pravi izazov sačuvati vrh tabele” – govori trener KK Bosna Kalesija, Jasmin Tupković, za NKP.ba.

Hladna sala nije najbolji saveznik za treninge sa loptom, pa će pred nastavak sezone igrači najviše raditi na fizičkoj spremi.
Pored juniora koji su nastupali u dosadašnje dijelu sezone, pripreme sa juniorskom ekipom će odraditi i Edin Smajlović, inače član kadetske ekipe Bosne.

— Drugi dio sezone starta 2.februara kada će KK Bosna Kalesija na domaćem terenu dočekati KK Millenium Živinice.

Za juniore KK Bosna Kalesija u sezoni 2013/2014 nastupaju:
Imamović Smail, Grbić Fuad, Hodžić Džemal, Sinanović Sinan,Turić Arnel, Mešanović Hasan, Ibrišević Armin, Mešić Dževad, Smajlović Emir, Bukvarević Semir, Mustafić Vehid
Trener: Tupković Jasmin

A.Karić
(NKP.ba)

PODIJELI