PODIJELI

U nedjelju (9. juni) odigrano je pretposljednje kolo nogometne lige TK za juniore.
FK Bosna Kalesija je gostovao u Mramoru, a prije ovoga kola Kalesijci su bili na vrhu tabele sa tri boda prednosti u odnosu na domaćina, pa je ova utakmica odlučivala o prvaku za sezonu 2012./2013.

FK BOSNA KALESIJA JUNIORI 2013
Juniori su jesenji dio prvenstva u ovoj sezoni završili bez poraza, a u aprilu ove godine su pobjedom protiv tojšićke Sloge osvojili i Kup takmičenje općine Kalesija.
Uprkos problemima tokom proljetnog dijela prvenstva, juniori Bosne su u Mramoru pobjedom potvrdili titulu najbolje ekipe TK u ovoj sezoni.

Kalesijci su do prednosti došli sredinom prvog poluvremena, kada na asistenciju Edina Osmanovića pogađa Anel Alibašić. Do kraja poluvremena dosuđen je nepostojeći penal za domaću ekipu, ali Ermin Baručić je odbranio udarac sa 11 metara.
Nakon dosuđenog penala igrači Bosne su protestovali kod glavnog sudije, nakon čega je jedan igrač Bosne zaradio i crveni karton.
U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena dosuđen je još jedan penal za domaćina, nakon kojeg je razultat glasio 1:1.

Bosna je nakon prvog poluvremena imala rezultata koji im garantuje titulu najbolje ekipe, ali su sa igračem manje na terenu bili su primorani braniti svoj gol tokom drugog poluvremena.
Ipak, nakon jednog kontra napada Suvad Suljkanović upošljava Alibašića koji je bio mnogo brži od odbrambenih igrača Mramora te pogađa za velikih 1:2. Treba pomenuti da je Anel Alibašić dan ranije nastupao i za seniorski tim Bosne,  kada je također bio strijelac.
Do kraja utakmice Mramor je bacio sve karte na napad, ali bez konkretnih prilika pred golom Bosne.

NK Mramor – FK Bosna Kalesija 1:2 (Alibašić 2x)

JUNIORI FK BOSNA KALESIJA 2013

Juniorska selekcija kalesijske Bosne u ovoj sezoni će odigrati još jednu utakmicu, u kojoj će narednog vikenda gostovati u Šerićima.
Bez obzira na ishod ove utakmice, FK Bosna Kalesija će sezonu 2012./2013. završiti na poziciji broj 1.

U sezoni 2012./2013 za juniore FK Bosna Kalesija su igrali:
Ermin Baručić, Sead Kulović, Anel Alibašić, Jakub Makalić, Enver Čamdžić, Adis Hajdukalić, Senad Hasanović, Muamer Bukvar, Muamer Čamdžić, Selko Husejinović, Edin Osmanović, Mirel Ibrahimović, Mirel Bešlić, Elvir Alić, Denis Hasanović, Samir Omerović, Salim Ćosić, Suljaknović Suvad, Suljkanović Senaid, Kehonjić Amer, Muhamed Delić, Alija Omerović,Emir Osmanović, Smajo Gačanović
Treneri: Ibro Mahmutović i Muhamed Osmanović

A.Karić
(NKP kalesijski.com)

PODIJELI