Juniori KK Bosna Kalesija jesenji prvaci Regionalne košarkaške lige TK: Dobre igre...

Juniori KK Bosna Kalesija jesenji prvaci Regionalne košarkaške lige TK: Dobre igre pionira, solidni kadeti

530
0
SHARE

Utakmicama pionira, kadeta i juniora KK Magic Tuzla i KK Bosna Kalesija u nedjelju (28.12.2014.) završen je prvi dio sezone 2014/2015 u okviru Regionalne košarkaške omladinske lige TK. Utakmica se trebala igrati prošle sedmice, ali je na molbu domaće ekipe utakmica odgođena.

kk bosna p

Najveće iznenađene ove sezone su svakako najmlađi košarkaši iz Kalesije, koji biljže odlične rezultate u ovoj sezoni.
Petu pobjedu, u sedam odigranih utakmica, pioniri su upisali u Tuzli protiv KK Magic. Pobjeda sa  velikih 15 poena razlike na kraju utakmice sigurno je “šlag” na odličnu polusezonu, u kojoj su najbolje partije pružali Anel Pejzić i Mirnes Hodžić.
Četvrta pozicija u konkurenciji  dvanaest ekipa je svakako rezultat vrijedan pažnje.

Kadeti su na kraju polusezone završili uz negativan omjer pobjeda i poraza. Četvrti poraz su upisali protiv Magica, a stekao se dojam da ova ekipa može daleko bolje.
Mladi treneri, Džemal Hodžić i Damir Beganović, su dobro vodili ovu ekipu, u kojoj je daleko najviše pokazao Kenan Mujčinović, koji je u svakoj utakmici bio prvi strijelac ove ekipe. Podsjećamo da je Mujčinović protiv Kladnja postigao 38 poena, a ove sezone je upisao i nekoliko nastupa u juniorskoj selekciji.

Kao i proteklih sezone najbolje rezultate bilježi juniorska ekipa KK Bosna Kalesija. Iako su ove godine izgubili čak pet igrača, juniori su odigrali odličnu polusezonu, vjerovatno i najbolju u zadnjih nekoliko godina.
Pobjeda protiv Magica u tuzlanskom Mejdanu, 45:67, je kruna na odličnu godinu, a pobjeda ima svoju dodatnu težinu jer su mladi Kalesijci na taj način po prvi put postali jesenji prvaci.
Iako imaju po jednu utakmicu više u odnosu na Falconse i Slobodu, to nikako ne umanjuje povijesni rezultat mladih košarkaša iz Kalesije.
Juniori KK Bosna Kalesija su iza sebe ostavili Slobodu, Falconse, Magic, zatim ekipe iz: Živinica, Kladnja, Gračanice, Gradačca, Lukavca, Srebrenika...

U velikoj pobjedi u Mejdanu najbolju partiju je pružio Emir Smajlović, koji je ubacio čak 26 poena, a veliki doprinos u pobjedi je imao i Semir Bukvarević, koji je postigao 10 poena, uz 8 skokova.
Pored Smajlovića i Bukvarevića, odlične partije u ovoj poluszeoni su pružali Armin Ibrišević, Bakir Mešić, Hasan Mešanović, Sinan Sinanović, kao i najiskusniji igrač u ovoj ekipi, Arnel Turić, vjerovatno najbolji šuter za tri poena i najbolji odbrambeni igrač u ovoj ekipi.
Svi ovi igrači su svoje prve košarkaške korake napravili u KK Bosna Kalesija, kod trenera Jasmina Tupkovića.

www.NKP.ba (Nezavisni Kalesijski Portal)  je kao i proteklih sezona pratio igre mladih košarkaša iz Kalesije. Od ove sezone smo uveli i jednu novinu, a to je video izvještaj sa domaćih utakmica juniorske ekipe, a tu praksu ćemo nastaviti i u drugom dijelu sezone.

******************************************************************************
KK Bosna Kalesija 2014/2015

Pioniri
Anel Pezić, Mirnes Hodžić, Nedžib Burek, Rasim Halilović, Elmir Hamzić, Ibrahim Jajčević, Esad Fazlić, Sead Fazlić, Omar Hamzić, Sanjin Burek
Kadeti
Miralem Aljukić, Kenan Mujčinović, Adnan Isabegović, Adnan Mustafić, Dževad Hodžić, Tarik Bešlić, Arnel Hodžić, Muamer Džaferović
(Treneri: Džemal Hodžić i Damir Beganović)
Juniori
Emir Smajlović, Armin Ibrišević, Hasan Mešanović, Sinan Sinanović, Bakir Mešić, Edin Smajlović, Amel Zulić,  Arnel Turić, Anel Subašić, Muhamed Sinanović, Salkan Spahić, Semir Bukvarević, Elvedin Kulanić, Semir Rašidović, Faruk Imamović

Trener: Jasmin Tupković
*****************************************************************************

(NKP.ba)