PODIJELI

Manifestacija, koju je otvorila otvorila Hata Mujčinoviće, počela je programom „U susret dijaspori“ tokom kojeg su nastupili članovi GKUD „Halisije“ iz Kalesije i izvođač sevdalinki Esad Hodžić. Prisutna publlika bila je oduševljena igrama i pjesmama. Hodžić je, osim sevdalinkama, publliku zadivio i kazivanjem monologa iz „Derviša i smrti“.

knjizevno vece

Bogat program bio je i u ponedjeljak, 30. decembra. Prvo je u kalesijskoj biblioteci održano „Književno veče sa kalesijskim književnicima“. Svoje stihove i o svom književnom radu govorili su Mehmed Đedović, Azir Šabić, Fahrudin Sinanović, Hasan Paloš, Edima Džinić Efendić, Muhamed Omerović, Suad Bešlić, Huso Avdić i Seid Aščić.

zvijezde

Glavni dio manifestacije „Dani dijaspore 2019“ bila je revijalna utakmica BH. ZVIJEZDE – Kalesija. Za BH. ZVIJEZDE su nastupili reprezentativci Eldar Ćivić i Jasmin Mešanović, Ševkija Resić (Sarajevo), Muharem Ćivić (Velež)… Protiv njih su igrale tri selekcije: kalesijski biznismeni, kalesijska dijaspora i selekcija novinara, koju su sa klupe vodili novinari Emir Delić i Sinan Sinanović i trener Zlatan Nalić. Rezultat niko i ne pamti jer je golova bilo ko kiše. Publika je uživala u atraktivnim potezima braće Ćivić, Mešanovića i Resića. Prije ove revijalne utakmice odigran je malonogometni turnir za dječake mlađe od 10 godina. Učestvovale su ekipe Miljanovaca, Sloge i Bosne. Pobijedila je ekipa Miljanovaca.

izlozba

Manifestacija „Dani dijaspore“ okončana je u utorak Izložbom slika kalesijskih likovnih umjetnik, koju je otvorio Adil Mešanović, poznati bh. slikar.  Na izložbi, koja će biti postavljena i narednih 10 dana, izložene su slike kalesijskih slikara: Mehmedalije Mehmedovića, Adila Mešanovića, Sejfulaha Imamovića, Admire Ramić, Muhameda Džananovića, Mirsada Pezića, Arele Tubić, Amira Muminovića, Dževada Hamzića…

civici
zvijezde1
zvijezde2
zvijezde3
zvijezde4
hal
hal1
hal2
hal3
hal4
izl
izl3
knjizevno vece1(NKP.ba)

PODIJELI