PODIJELI

Zaključno sa krajem jučerašnjeg dana, odnosno prema podacima danas ujutro (četvrtak, 09.07.2020.) u Kalesiji je aktivno 87 pozitivnih slučajeva koronavirusa.
Broj pozitivnih na COVID-19 je vjerovatno i veći, jer se pored testiranja preko općinskih/gradskih Domova zdravlja osobe sa simptomima, ili zbog drugih razloga (putovanje), mogu testirati i na drugim mjestima.

Kako smo saznali prije dva dana, među osobama koje su pozitivne na kotonavirus je i Sead Džafić (67 godina), aktuelni načelnik Općine Kalesija, ali tu informaciju nismo objavljivali kako ne bi došlo do pogrešnog tumačenja.

Džafić je proteklih dana sa saradnicima obilazio mjesne zajednice u ulozi načelnika (radilište na koritu rijeke Gribaje u Tojšićima), ali i poslije radnog vremena gdje su održavane političke promocije stranke, odnosno promocija kandidata za OV i njegova lična kandidatura za načelnika na prestojećim Lokalnim izborima.
Nezavnično saznajemo da je potvrđen još jedan pozitivan slučaj iz ekipe koja je bila na tim sastancima, te nije isključeno da će biti još pozitivnih.
Sead Džafić (67) je na tim sastancima imao masku na licu, kao i na ostalim javnim nastupima, pa postoji mogućnost da se zarazio i na drugom mjestu, odnosno da koronavirus nije prenešen na veći broj građana Kalesije.
Kako je navedeno na FB stranici, saradnici su također testirani te se čekaju i njihovi rezultati.

Podsjećamo, proteklih dana su potvrđeni pozitivni slučajevi u Općinskom sudu u Kalesiji, kao i među uposlenicima Općine Kalesijam, zbog čega je bio otežan rad šalter sale u zgradi Općine.
Među zaraženima proteklih dana je bio i gradnonačelnik Živinica, Samir Kamenjaković, koji je zbog komplikacija i na bolničkom liječenju.

  • – Svakako da pozivamo na dodatnu dozu opreza i poštivanja svih mjera nadležnih organa i medicinskih radnika, a ukoliko dođe do izraženijih simptoma da se obavezno testiraju i izoluju od drugih osoba dok ne dobiju rezultate testa.

(NKP.ba)

PODIJELI