PODIJELI

Kalesijac Admir Hukić (DF) imenovan je za v.d.direktora JU Služba za zapošljavanje TK-a. Hukić će na ovoj poziciji naslijediti Senada Muhamedbegovića, nakon što je Vlada TK-a na današnjoj sjednici dala saglasnost na odluku Upravnog odbora Javne ustanove Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Imenovan je na period do konačnog imenovanja direktora, a najduže 6 mjeseci. 

Inače, Admir Hukić je član Demokratske fronte. Na posljednjim Općim izborima bio kandidat na lisi DF-a za Skupštinu Tuzlanskog kantona. Međutim, nije izborio mandat s obzirom da je u konačnom zbiru bio sedmi na listi DF-a sa osvojenih 1.288 glasova. Na području općine Kalesija osvojio je 234 glasa. 

Admir Hukić je iz Tojšića. Magistar je informatike i do sada je bio uposlenik JU Služba za zapošljavanje TK-a. Završio je Elektrotehnički fakultet u Tuzli. Po završetku fakulteta radio je kao profesor fizike i informatike u MSŠ Kalesija, a jedno vrijeme bio je i pomoćnik ministra u Ministarstvu privrede TK-a. 

Kada je u pitanju njegov politički angažman, bio je član Saveza reformskih snaga, stranke na čijem čelu je u BiH bio Selim Bešlagić. Ova stranka se u postratnom periodu ujedinila sa SDP-om. Nakon višegodišnjeg članstva u SDP-u, pred Opće izbore 2018.godine prešao je u Demokratsku frontu. 

Trenutno je, sa dugogodišnjim prijateljem Rifetom Avdibašićem, angažovan na organizaciji DF-a na području općine Kalesija.

(Radio Feral/ NKP.ba)

PODIJELI