Kalesijac Almir Šmigalović napustio FK Sloboda

Kalesijac Almir Šmigalović napustio FK Sloboda

403
0
SHARE

Almir Šmigalović iz Tojšića kod Kalesije danas je i zvanično napustio klub sa Tušnja. Naime, ovaj talentirani momak je više puta spašavao Slobodu, ali je zbog lošeg odnosa od strane uprave prema njemu napustio ovaj klub.

„Zbog lošeg upravljanja klubom ovo je drugi put i zadnji da napuštam Slobodu. Prvi put sam otišao u FK Sarajevo i na poziv ljudi iz Slobode kojima sam vjerovao vratio sam se na Tušanj da pomognem Slobodi. Nisam zadovoljan svojim statusom u protekloj polusezoni i zato i napuštam Slobodu“, kazao je za NKP vidno razočaranI Šmigalović.

Šmigalović iako razočaran upravom kluba, ipak sa Tušnja odlazi zadovoljan navijačama poznatijim kao “Fukare” koji su znali nagraditi aplauzima one nogometaše koji to zaista zaslužuju, a zvižducima one koji su tu pod sumnjivim razlozima.

Gdje će dalje nastaviti karijeru ovaj fudbaler nije poznato, ali prema njegovim riječima to će biti neki prvoligaš ili čak klub iz Njemačke, Austrije i Švicarske odakle su već stigle ponude, ali je o tome još rano govoriti.

Podsjećanja radi Almir Šmigalović je slovio za jednog od najboljih fudbalera tuzlaka, ali je lošim odlukama trenera zapostavljen te su ispred njega stavljeni „babini“ sinovi.

(NKP kalesijski.com)

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku