Kalesijac Ensar Baručić prvi u TK u bacanju kugle: Sa 15 godina...

Kalesijac Ensar Baručić prvi u TK u bacanju kugle: Sa 15 godina izgleda kao profesionalni ‘bodibilder’, trenira u fitnes studiju/teratani pod mentorstvom roditelja Jasmina i Mersihe

13515
0
SHARE

Danas je u Tuzli održano Kantonalno takmičenje iz atletike za učenike osnovih i srednjih škola.
U nizu dobrih rezultata od pojedinaca izvodili smo rezultat, odnosno priču o mladom 14-godišnjem Kalesijcu, Ensar Baručić.

Ensar Baručić (15 godina) je nedavno završio 9. razred osnovne škole, a upravo je svoju školu, OŠ Rainci Gornji, predstavljao na Kantonalnom takmičenju u disciplini bacanje kugle.
Mladi Baručić je dominirao u konkurenciji učenika osnovnih škola, te uz rezultat 13,93 m zauzeo prvo mjesto.
Federalno takmičenje će biti održano u septembru ove godine.

—- Ensar Baručić (18.12.2007) je ovih dana upisao srednju školu u Kalesiji, Mašinski tehničar operator na CNC mašinama.
Iako nema još ni punih 16 godina može se reći da polahko ulazi u profesionalne vode kada i u pitanju bodi-bildingu (body building).

Ensar trenira u Kalesiji u fitnes studiju GYM GOLD Kalesija u vlasništvu njegovih roditelja, Jasmin i Mersiha Baručić.
Jasmin je također u bodi-bildingu, a trenutno je na radnom angažmanu u Belgiji, dok Mersiha drži treninge skoro svakoga dana sa grupama djevojaka i žena u fitnes klubu/teratni GYM GOLD u Kalesiji (preko puta Gradske dvorane).

  • Posebnu priču o mladom Ensaru Baručiću, kao i njegovim roditeljima, ali i fitnes studiju/teretani GYM GOLD Kalesija, koja ovih dana mijenja kompletnu opremu, ćemo objaviti u naredom periodu…

(NKP.ba)