PODIJELI

mirel ibrahimovic i suad tabalovic17-godišnji Mirel Ibrahimović, prvotimac FK Bosna Kalesija, je sa U-17 reprezentacijom Tuzlanskog kantona 1.januara 2014. godine otputovao u Španiju.
Mirel je član juniorske šampionske ekipe kalesijske Bosne koja je prošle godine osvojila ligu TK, a zahvaljujući odličnim igrama ovaj sedamnaestogodišnjak je izborio mjesto među 11 najboljih igrača seniorske ekipe, koja je osvojila jesenju titulu Druge lige FBiH 2013/2014.

Kao jedan od najboljih igrača svoje generacije na području TK Mirel je dobio poziv za učešće na prestižnom turniru koji se igra u Lloret De Mar, 70km udaljenom od Barcelone.
Pored reprezentacije TK na turniru učestvuje veliki broj ekipa iz cijele Europe, a imena kao što su Espanyol, Borussia Dortmund, Werder Bremen (…) govore o snazi učesnika turnira.

mirel ibrahimovicc
U-17 reprezentacija TK je u petak odigrala prvu utakmicu u kojoj su remizirali sa vršnjacima Espanyola (1:1), dok su danas (subota, 4.januar) slavili protiv Girone rezultatom 2:0.
Najbolji igrač predstavnika BiH na ovom turniru je mladi Kalesijac, Mirel Ibrahimović, a protiv Girone je upisao gol i asistenciju.
Izabranu selekciju TK u nedjelju očekuje duel sa ekipom Real Zaragoza.

Članovi U-17 reprezentacije TK će u nedjelju (5.januara) na Camp Nou prisustovati utakmici 18. kola Primere,  Barcelona – Elche, što je sigurno ostvarenje sna za mlade fudbalere sa područja TK.

“Cjelokupna organizacija turnira je na izuzetno visokom nivou. Imamo dobru ekipu koja bi sa više zajedničkih utakmica mogla parirati najboljim ekipama u Europi, a u dvije utakmice smo pokazali da u Španiju nismo stigli kao turisti. Zadovoljan sam i sa svojim igrama, a kao i moje suigrače posebno me raduje odlazak na utakmicu Barcelone” – rekao je Mirel Ibrahimović u razgovoru za NKP.ba.

(NKP.ba)

PODIJELI