PODIJELI

posjeta pjanici 5
Prije Svjetskog prvenstva objavili smo vijest kako su Kalesijci ispratili Miralema Pjanića u Brazil.
Tom prilikom Miretova rodbina je našem reprezentativcu uručila poklon, ručni rad na drvetu gdje je izrezbarena karta BiH, sa natpisom “This is my home”.

Roma ove godine želi skinuti Juventus sa vrha, a upravo je Pjanić glavna karika u igri ove ekipe. “Mali princ” vjerovatno igra sezonu karijere, a ukoliko ga zaobiđu povrede Roma će ga teško zadržati i naredne godine.
U najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju na svijetu, UEFA Ligi prvaka, Roma je odigrala dvije odlične utakmice u kojima su osvojilki četiri boda. Odličnu utakmicu Pjanić je odigrao u Manchesteru protiv ekipe Edina Džeke, a upravo je u ovoj utakmici Mire pokazao svoj kvalitet.
Ipak, treća utakmica na Olimpicu u Rimu bila je, blago rečeno, brodolom Rome. Minhenski Bayern je Rimljanima nanijeo najveći poraz u povijesti kluba kada su u pitanju evropska takmičenja.
Roma i dalje ima dobre šanse da izbori drugu poziciju u grupi i izbori nokaut fazu ovog takmičenja. Iako će direktan duel “Vučice” i “Građana” odlučiti o drugoj poziciji u grupi, Roma večeras (srijeda, 5.novembar) u Munchenu želi popraviti utisak, i pokušati iznenaditi jednog od glavnih favorita za pobjendika ovog takmičenja.
Mnogo toga će zavisiti upravo od Kalesijca Miralema Pjanića.

Rođak Fahrudin sa: Veliki navijač Bayerna, ali večeras navija za Mireta
Rođak Fahrudin: Veliki navijač Bayerna, ali večeras navija za Mireta

Rodbnina i prijatelji “Malog princa” su sinoć posjetili svog junaka u minhenskom restoranu “Hilton Park”, gdje je smješten zajedno sa ostatkom ekipe.
Fahrudin – Fare, Refik, Dino, Safet, Medina, Amina i Edis Pjanić, kao i još nekoliko prijatelja, se družilo sa Miretom.
Ovi Kalesijci stanuju u Munchenu, dok je rođak Fahrudin mahsuz došao zbog utakmice Bayern  – Roma.
Pored priče o utakmici, nezaobilazne su bile i druge teme, naročito one “kalesijske”.
U pravom bosanskom ambijentu rodbina je poželjela sreću Miretu, koji je još jendaput pokazao da je porodica i država ispred svega.
Danas će se “porodičnom skupu” pridružiti i Fatima i Fahrudin, Miretovi roditelji.

“Mire nas je u hotelu ugostio kao u svojoj kući. Iako je velika zvijezda i još uvijek itekako mlad, dalo se primjetiti da je pozitivno iznenadio sve u hotelu. Svi smo navijači Bayerna, ali večeras na stadionu navijamo za Romu, odnosno za našeg Mireta” – govori Fahrudin Pjanić – Fare, Miretov rođak.

Podsjećamo da je Miralm Pjanić još u tinejdžerskim godinama bio na radaru Bayerna. Čak je kao veoma mlad i talentovan igrač bio ugošćen od strane čelnika bavrskog giganta.
Sadašnji trener Bayerna, Pep Guardiola, izuzetno cijeni našeg Zmaja. Ko zna, možda večerašnja utakmica ponovo vrati staru ljubav kluba i našeg Mireta.

(NKP.ba)

PODIJELI