KALESIJI I TUZLI “KROMPIR” (0) / Pogledajte raspodjelu sredstava koju kantoni i...

KALESIJI I TUZLI “KROMPIR” (0) / Pogledajte raspodjelu sredstava koju kantoni i gradovi u FBiH dobivaju kao pomoć u borbi protiv epidemije: Živinice 700.000, Gračanica 400.000…

4031
0
SHARE

Federalna vlada  je na sjednici u Sarajevu donijela dvije odluka o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu na poziciji tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima. Pogledajte spisak koliko je dobio svaki kanton i gradovi u Federaciji BiH

Prvom odlukom je, na ime dodjele finansijske pomoći budžetima kantona u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanacije posljedica nastalih usljed proglašene pandemije, dodijeljeno 9.800.000 KM.

Druga odluka, vrijedna 11.200.000 KM, odnosi se za pomoć budžetima gradova i općina u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanaciji posljedica nastalih usljed proglašene pandemije, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Donosimo vam tabelu raspodijeljenih sredstava od strane Vlade FBiH za gradove i općine u Federaciji Bosne i Hercegovine, u svrhu pomoći u borbi protiv koronavirusa.U nastavku donosimo kompletnu listu iznosa:

tabela-6
tabiela
tabela10
tabela7
tabela11
tabela3


(TIP/ NKP.ba)