PODIJELI

Bosna iz Kalesije je golovima Safeta Mujkića savladala imenjake iz Mionice. U fer i sportskoj utakmici kalesijski fudbaleri su prikazali bolje izdanje i zasluženo upisali nova tri boda.

Vodeći pogodak postigao je Mujkić (15), kada je nakon šuta Bećića loptu, koja je već išla prema protivničkom golu, samo sproveo u mrežu. Prednost domaćih povećao je ponovo Mujkić (77) sa „bijele tačke“. Kaznenom udarcu je prethodio prekršaj nad Halilovićem u šesnaestercu gostiju. Već u narednoj akciji Bosna iz Mionice je smanjila rezultat. Naveći dio posla odradio je Jahić koji je prevario nekoliko odbrambenih igrača kalesijskog drugoligaša i pored golmana Hamzića odigrao za Muratovića (78) kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara pogodi prazan gol domaćih.

Ovom pobjedom Bosna iz Kalesije se oprostila od domaćih navijača za ovu godinu, s obzirom da će u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva gostovati kod Priluka.

Bosna (Kalesija) – Bosna (Mionica) 2:1 (1:0)

Kalesija- Gradski stadion. Gledalaca: oko 100. Sudija: Muris Mehinović (Lukavac). Pomoćnici: Osman Hodžić (Gračanica) i Emir Smajić (Tuzla) Delegat: Esed Iskrić (Gradačac).

Strijelci: 1:0 Mujkić (15), 2:0 Mujkić (77 – 11 m), 2:1 Muratović (78)

Bosna (K): M.Hamzić, S. Hamzić (Abidović), Dedić (Džanić), Bečić, Halilović, Mujkić, Mujanović (Zulić), Majdančić , A.Sakić, Jahić, Tabalović.Trener: Ibro Mahmutović.

Bosna (M): Smajić, Vehabović, Mujanović, Nuhanović (Djedović), Osmanović, Muratović, Krdžić, Jahić, Ćeskinović, Milkić, Piragić. Trener: Nermin Huseinbašić.

(RadioFeral/ NKP.ba)

PODIJELI