PODIJELI

Sa puno emocija i lijepih utisaka KUD ,,Biser” Tojšići je u ponedjeljak u popodnevnim satima stigo u Tojšiće sa svoga gostovanja u Luxemburgu.

Kud  Biser Tojšići

„Članovi KUD-a bili su smješteni kod naših zemljaka koji žive i rade u Luxemburgu “ – govori za NKP.ba Mehmed Hodžić predjednik KUD „Biser“ Tojšići.

Sala je premala da primi sve zainetresovane koji su uživali u spektakularnom nastupu mladića i djevojaka iz Tojšića.
Kud  Biser Tojšići 2

Sam nasup je toplo primljen kod posjetilaca i nošnjom su podsjetili da je folklor jedan važan dio naše tradicije, kulture i identiteta. Na žalost, u današnje vrijeme ima se utisak da se folklornim sekcijama ipak ne daje značaj i podrška koju bi trebali da imaju kao čuvari i nosioci ovog kulturnog blaga, a da je za njihovu egzistenciju najviše zaslužan angažman pojedinačnih entuzijasta.

Kud  Biser Tojšići 3

„Dobili smo sve pohvale za naše članove. Kada smo polazili kući vidjele su se i suze u očima mnogih domaćina, ali i naših članova“ ističe Hodžić.

Kud  Biser Tojšići 4

Za kraj našeg razgovora Hodžić je rekao: „Još jednom veliko hvala našim domaćinima na lijepom dočeku, gostoprimstvu i za sve što su učinili za nas tokom našeg gostovanja i naravno nastavljamo daljnju saradnju sa njima “.

S.Sakić
(NKP.ba)

PODIJELI