PODIJELI

Nakon tromjesečne pauze ovog vikenda počinje proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH „Sjever“ u kojem se takmiče Bosna iz Kalesije i Sloga iz Tojšića. Sloga će u prvom kolu proljetnog dijela sezone ugostiti Svatovca iz Poljica, dok će kalesijska Bosna gostovati kod Prokosovića.

Oba kalesijska kluba su zimsku pauzu iskoristila da dovedu kvalitetna pojačanja sa kojima će nastojati da izbore opstanak u ligi. U nešto težoj situaciji je Sloga iz Tojšića. 

Bosna iz Kalesije u završnicu prvenstva ulazi znatno jača, sa kvalitetnijim igračkim kadrom koji bez problema može odgovoriti izazovima ovog takmičenja.

U klub su se, bar privremeno, vratili igrači koji su proteklih godina bili glavne poluge Bosne, a koji su karijere nastavljali u kvalitetnijim bh-a ligama ili u inostranstvu.

Klub iz Kalesije će na proljeće, između ostalih, imati na raspolaganju Anela Alibašića, Edvina Suljića i Muhameda Barčića, koji su posljednjih sezona igrali u Švedskoj.  Dolaskom Alibašića i Suljića riješen je problem u napadu, koji je nastao odlaskom u GOŠK iz Gabela najboljeg strijelca ove ekipe posljednjih sezona Safeta Mujkića. Uz većinu igrača koji su nastupali za Bosnu u jesenjem dijelu prvenstva i izuzetno kvalitetna pojačanja kalesijski drugoligaš ne bi trebao strahovati za opstanak u drugoligaškom društvu. 

Sloga iz Tojšića će sa novom mladom upravom kluba, koja je dovela i pojačanja, pokušat sačuvati drugoligaški status.

Dres tojšićkog drugoligaša u nastavku sezone nosit će Sadžid Fazlić, Adnan Huremović, Mirza Palata, Dino Fišeković i golman Dear Bosankić, a od povrede se oporavio i Nermin Musić. U Slogi se nadaju da sa ovim pojačanjima i trenutnim igračkim kadrom mogu nadoknaditi bodovni zaostatak i ostati u Drugoj lgi FBiH “Sjever”. 

Novost za navijače Bosne je i da kalesijski drugoligaš utakmice na domaćem terenu igrati nedjeljom.

Tri utakmice ovog kola igraju se danas, dok će se preostalih pet mečeva odigrati sutra.

Danas (subota, 09.mart) igraju: Sloga Tojšići – Svatovac Poljice,  Lokomotiva Miričina – Seona i Gradina Srebrenik – Odžak.

Sutra (nedjelja, 10.mart) igraju:  Bosna Mionica – Mladost Malešići, Priluk – Radnički Lukavac, Prokosovići – Bosna Kalesija, Čelić – Mramor i  Dinamo Donja Mahala – Budućnost Banovići.

Sve utakmice počinju u 15 sati.  

 

(RadioFeral/ NKP.ba)

PODIJELI