PODIJELI
miralem ramicc
Miralem Ramić sa prvim trenerom, Suljom Sinanovićem

Prije nešto više od mjesec dana objavili smo infomarciju da je mladi Kalesijac Miralem Ramić na probi u Schalkeu.
Ovaj 13-godišnjak iz Kalesije je duže vremena bio na probi u klubu iz Gelsenkirchena, a svojim umijećem je oduševio struku Schalkea.
Talent mladog Ramića niko ne osporava, a to govori i nadimak “Messi iz Kalesije”, koji je dobio na mnogobrojnim turnirima širom Europe.

Ipak, portal Supersport.ba je došao do informacija da je Miralem Ramić postao član omladinske selekcije bundesligaša iz Berlina, ekipe Herte.

Naime, Ramić je proteklih 15-ak dana proveo na probi u Herthi, a prema saznanjima do kojih je ekskluzivno došao SuperSport.ba, ovaj 13-godišnjak je u četvrtak registrovan u ovom klubu.

Ramić, kojeg od milja nazivaju “Kalesijski Messi”, svojim odličnim utakmicama na brojnim turnirima širom Starog kontinenta privukao je pažnju brojnih klubova, kao što su: Red Bull Salzburg, Atalanta, Inter, Milan, Arsenal, Schalke…

Uprkos njegovih tek 13 godina, Miralem Ramić je do sada igrao za veliki broj ekipa na turnirima širom Europe. Vjerovatno je rekorder kada su pitanju njegovi vršnjaci po broju dresova u kojima je igrao, a mi se nadamo da će Hertha iz Berlina biti ekipa u kojoj će se Mire zadržati duže vremena.

(NKP.ba)

PODIJELI