Kalesijski odbojkaši na otvaranju sezone slavili u Odžaku: Sami protiv vjetrenjača!

Kalesijski odbojkaši na otvaranju sezone slavili u Odžaku: Sami protiv vjetrenjača!

457
0
SHARE

U subotu (27.septembra) startala je odbojkaška Premier liga BiH 2013/2014.
OK Bosna Kalesija je nakon nekoliko sezona odsustva ponovo u elitnom razredu bh. odbojke.

Kalesijci su prošle godine bili jedna od najljepših sportskih priča u BiH. Momci su se doslovno prošetali Superligom FBiH te više nego zasluženo obezbjedili plasman u Premier ligu, a učešće na završnom turniru Kup takmičenja je jedna od najljepših sportskih priča u Kalesiji ikada.
Kalesijski odbojkaši su nakon finala KUP-a BiH dobili titulu “Ponos Općine” (Pogledajte prelijepu sportsku priču – FOTO).
Nažalost, zadnja utakmica u sezoni 2012/2013  bacila je mrlju na fantastičnu sezonu, koju iskreni ljubitelji sporta sigurno neće zaboraviti (Pogledajte: Politika pokvarila lijepu sportsku priču).

OK Bosna Kalesija, 2013

Iako su pripreme OK Bosna Kalesija počele sa zakašnjenjem, u uslovima koji su vjerovatno najlošiji od svih klubova koji će se takmičiti u okviru Premijer lige, odbojkaši iz Kalesije imaju ozbilje planove u novoj sezoni.
U prvom kolu Kalesijci su gostovali kod OK Napredak Odžak, ekipe koju su izbacili u prošlogodišnjem polufinalu Kup takmičenja BiH.

U utakmici punoj preokreta Kalesijci su na kraju slavili sa 2:3 u setovima.
Važno je napomenuti da je Bosna u ovoj utakmici nastupala bez kapitena Mirze Tubića, kao i bez Jasmina Požegića, koji su bili ponajbolji igrači u prošloj sezoni.
U ovoj utakmici su debitovala i dva pojačanja kluba iz Kalesije, Ibričić Jasenko iz Lukavca i Nermin Hanumić iz Maglaja.

OK Napredak Odžak – OK Bosna Kalesija 2:3 (25:18, 14:25, 19:25, 25:16, 9:15)

Odbojkaši iz Kalesije i u drugom kolu igraju u gostima, kada putuju u Modriču.
Ljubitelji odbojke u Kalesiji će tek u trećem kolu imati priliku gledati premijerligašku utakmicu, kada 11. ili 12. oktobra u Kalesiji dolazi OK Radnik.

Igrači koji nastupaju za OK Bosna Kalesija u sezoni 2013/2014:
Mirza Tubić, Selmir Bešlić, Mirnes Idrizović, Aldin Džafić, Jasenko Ibričić, Sabahudin Burek, Damir Mehmedović, Semir Turić, Arnel Imamović, Nermin Hanumić, Jasmin Požegić, Haris Čanić, Semir Alić
Igrač-trener: Adnan Karić

— OK Bosna Kalesija je proteklih godina daleko najbolja sportska ekipa na području općine Kalesija. Na izborima najboljih sportista Općine, ovaj klub proteklih godina “pokupi” sve nagrade, ali da bi igrali ozbiljnu ulogu u eltinom razredu bh. odbojke ovaj klub će trebati pomoć Općine, ali i pomoć privrednika i građana cijele Općine.

Hoće li Kalesija i dalje nositi epitet “Grad odbojke” ovisi o svima nama.
Našim odbojkašima želimo mnogo uspjeha u sezoni 2013/2014.

A.Karić
(NKP.BA)