Kalesijski odbojkaši prejaki za Lukavac: Četvrta uzastopna pobjeda bez izgubljenog seta

Kalesijski odbojkaši prejaki za Lukavac: Četvrta uzastopna pobjeda bez izgubljenog seta

459
0
SHARE

Odbojkaši Bosne iz Kalesije su večeras (nedjelja, 08.03.2020.) ugostili ekipu Lukavca, u okviru 4.kola doigravanja za prvaka FBiH i plasman u PL BiH.
Bosna je prije ove utakmice bila prva na tabeli sa 11 bodova, dok je Lukavac treći sa tri boda manje.

Bosna je upisala i četvrtu pobjedu u doigravanju, i ovoga puta bez izgubljenog seta, što je svakako pokazatelj podizanja forme pred sami finiš sezone, kako su tokom zimskig priprema i najavljivali iz ekipe Bosne.

Kada su igrači trenera Edina Glogića raspoloženi, a uz to i pred domaćom publikom, i mnogo jače ekipe od Lukavca nemaju šansi.

OK Bosna Kalesija – OK Lukavac 3:0

–OK BOSNA KALESIJA U SEZONI 2019/2020–
ENSAR MEŠIĆ (KAPITEN), JASMIN POŽEGIĆ, MIRNES IDRIZOVIĆ, MILAN BORŠNER, MENSUR ALIĆ, DAMIR MEHMEDOVIĆ, ARNEL IMAMOVIĆ, AHMET OMEROVIĆ, IRFAN KOVAČEVIĆ, VEHID HASANOVIĆ, BAKIR ZULIĆ, KENAN HASANOVIĆ, MEHO HUSEJNOVIĆ, ABDULKADIR ALIĆ, NADIR MUJKIĆ, FERID SOFTIĆ, MUHAMED SULJKANOVIĆ, ANES HODŽIĆ, MUHAMED HADŽIĆ, AMAR BARČIĆ
TRENER: EDIN GLOGIĆ

– Narednog vikenda se igra veliki derbi u Srebreniku, kada će Gradina-Herceg dočekati OK Bosna Kalesij.
Ukoliko Bosna upiše pobjedu bilo bi skoro riješeno pitanje prvaka FBiH, ali zbog činjenice da će kalesijska ekipa biti i domaćin ovog dvoboja do kraja sezone, čak i dva osvojena seta, odnosno jedan bod, bi mogli biti dovoljni ekipi iz Kalesije.

***

VEZANA VIJEST
–  Foto&Video/ Na Dan žena: Odbojkaš kalesijske Bosne nakon utakmice zaprosio djevojku

Danas je 8.mart – Međunarodni dan žena, a nakon utakmice, dok su na tribinama još uvijek bili ljubitelji sporta, mladi igrač OK Bosna Kalesija, Kenan Hasanović, je zaprosio svoju djevojku, Almedinu Kehonjić.

U cijelu priču su bili uključeni igrači i uprava kluba, koji su to zajedno isplanirali na treningu.
Pošto je utakmica išla po planu, i upisana je rutinska pobjeda 3:0, nakon utakmice je uslijedio “potez dana”.

 

(NKP.ba)