Kalesijski odbojkaši prejaki za tuzlansku Slobodu: Pobjedom počeo lov za povratak u...

Kalesijski odbojkaši prejaki za tuzlansku Slobodu: Pobjedom počeo lov za povratak u PL BiH

1270
0
SHARE

U prvom kolu odbojkaške lige Superlige FBiH 2019/2020 u Kalesiji su se sastali dva glavna pretedenta za ulazak u Premijer ligu BiH, kalesijska Bosna i tuzlanska Sloboda.

Kalesijski odbojkaši su pokazali da su i dalje neprikosnoveni u TK, te upisali pobjedu rezultatom 3:1.

OK Bosna Kalesija – OK Sloboda Tuzla 3:1
(25:14; 25:13; 23:25; 25:13)

Ljubitelji odbojke u Kalesiji su se zaželjeli dobrih utakmica, pa je tribina fiskulturne sale MSŠ bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta.
Već u prvom setu je domaća ekipa pokazala da će utakmica biti “jednosmjerna ulica”, pa je rana prednost od 12:2 u potpunosti demoralisala goste, koji niti jednog trenutka nisu opasnije zaprijetili te je set završen rezultatom 25:14.

Drugi set je u mnogome podsjećao na prvi, pa Slobodina igra nije otkrila skoro niti jedan nedostatak u igri Bosne. Skoro sve akcije Bosne su prolazile bez problema, a posao je itekako olakšao očajan prijem igrača Slobode, naročito na servise Požegića i Idrizovića. Set je završio rezultatom 25:13.

U trećem setu gosti su prvi put imali prednost, kada su u ranoj fazi ovog seta poveli 1:5, a kasnije i 11:17. U finišu seta Bosna je, kada nije išlo sa kombinatorikom u napadu, pokušala okrenuti retultat prije svega sa blokom, ali je set na kraju ipak pripao gostima, 23:25.

Četvrti set je Bosna otvorila mnogo bolje, ali sa mnogo nervoze, čemu je sigurno doprinijeo prethodni set koji je protivnik oduzeo bez neke posebne igre, a stekao se dojam da su noge još uvijek teške, i da svi igrači nisu još uvijek u takmičarskoj formi. Prva dva seta je mnogo bolje razigravao mladi tehničar Mešić, dok iskusni Alić nije uspijevao uhvatiti ritam i pronaći raspoloženog saigrača. Set je prošao sa mnogo razgovora sa sudijama, kao i međusobnih dobacivanja među igračima protivničkih ekipa. Rezultat i pobjeda Bosne nije dolazila u pitanje, pa je u ovom setu razlika bila daleko najveća, 25:13. 

>> OK BOSNA Kalesija u sezoni 2019/2020 <<< Ensar Mešić (kapiten), Jasmin Požegić, Mirnes Idrizović, Milan Boršner, Mensur Alić, Damir Mehmedović, Arnel Imamović, Ahmet Omerović, Vehid Hasanović, Bakir Zulić, Kenan Hasanović, Mirnes Mešanović, Abdulkadir Alić, Nadir Mujkić, Ferid Softić, Muhamed Suljkanović, Anes Hodžić,Muhamed Hadžić, Amar Barčić// Trener: Edin Glogić

(NKP.ba)