PODIJELI
  • U subotu (26.oktobra) u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija u 19.oo sati se igra utakmica 5.kola Superlige FBiH za odbojkaše, između OK ‘Bosna’ Kalesija i OK ‘7 Lukavac’.

Bosna nakon četiri odigrane utakmice ima tri pobjede i jedan poraz, te se nalaze na vrhu tabele. Treba pomenuti da frugoplasirana ekipa Lukavca ima utakmicu manje, uz omjer 3 pobjede i bez poraza, kao i ekipa Gradina-Herceg iz Srebrenika, koja je nanijela i jedini poraz kalesijskim odbojkašima, koja je do sada odigrala samo dvije utakmice.

Svakako a je duel kalesijskog i lukavačkog kluba i derbi ovoga kola.
Obje ekipe pretenduju za ulazak u elitni razred bh. odbojke, pa je utakmica od velikog značaja, naročito za domaće odbojkaše, koji su porazom u Srebreniku u drugom kolu “ispucali” svoje pravo na kiks u ovoj sezoni.

  • Za pobjedu protiv Lukavca odbojkašima iz Kalesije će svakako trebati podrška domaćih ljubitelja odbojke, koji su u ovakvim utakmicama često bili značajan faktor.
    Bosna je odlučila svoje domaće utakmice prilagoditi najboljem terminu za navijače, a to je svakako subota od 19.oo sati.
    Zato, podržimo naše odbojkaše, koji ove sezone žele povratak u Premijer ligu, gdje je i mjesto OK Bosna Kalesija.
  • (NKP.ba)

    PODIJELI