Kalesijski pretpioniri idu na turnir U Njemačku: Slijedi novi okršaj protiv Bajerna

Kalesijski pretpioniri idu na turnir U Njemačku: Slijedi novi okršaj protiv Bajerna

119
0
SHARE
Dresovi u kojima će nastupati U-13 reprezentacija TK na turniru u njemačkom Ulmu

u-13 SMT BIH 1

Kalesijski pretpioniri će u januaru učestvovati na 19. internacionalnom nogometnom turniru “Internationales U-13 Hallenturnier in Mundenrkingen” u njemačkom gradu Ulmu. Turnir će se igrati 9. i 10. januara. Kalesijska ekipa, pojačana sa najboljim igračima sa područja Tuzlanskog kantona, nastupat će pod nazivom „Mladi talenti BiH“.

 Učestvuju Bajern, Lucern, Honved, Fiorentina…

Kalesijci se nalaze u grupi D, u kojoj su, između ostalih, nalaze još i slavni Bajern i Lucern. Na turniru će učestvovati i ekipe Majnca, Honveda, Fiorentine…

Prošle godine na ovom istom turniru Kalesijci su osvojili drugo mjesto. U finalu su izgubili od Frankfurat 2:0. U grupnoj fazi prošle godine su odigrali protiv Bajerna neriješeno 2:2, tako da će u januaru imati novi okršaj protiv slavnog minhenskog kluba.

– Drago mi je da ćemo ponovo imati priliku da igramo protiv Bajerna. Veliki je to izazov za naše dječake. Očekujemo da ponovimo prošlogodišnji rezultat, kazao nam je Šefik Imamović, selektor ekipe selekcije Mladi talenti BiH.

Inače, ovo će biti treći nastup kalesijskih igrača na ovom prestižnom turniru. Za sve je glavni „krivac“ Elvis Hodžić, iz Tojšića kod Kalesije, koji živi i radi u Njemačkoj. Uspješan je biznismen. Zahvaljujući njemu, najmlađi igrači iz BiH imaju šanse da nastupaju protiv najjačih evropskih ekipa. On je ugovorio učešće naših igrača na ovome turniru, on se brine i o smještaju, hrani i svemu ostalom za igrače iz Bosne.

 

Ponoviti prošlogodišnji uspjeh

– Ne žalim ni vremena, ni truda, ni novaca uloženog u ovu djecu. Prošle godine su osvjetlali obraz BiH i svojim igrama i ponašanjem. Zbog toga su i zaslužili novi poziv, kazao je Elvis Hodžić, koji također očekuje da se ponovi prošlogodišnji uspjeh.

Selektor Šefik imamović, sa trenerom Asmirom Omerovićem, za selekciju U13 Mladi talenti BiH odabrao je sljedeće igrače: Edin Buzo, golman, Adin Husić, Eldin Husić. Adin Husanović, Benjamin Smajić, Adin Halač, Tarik Kapetanović, Denis Pavić, Salih Uščuplić, Nedim Avdić, Emrah Kadrić, Dženit Hajdarević i Nermin Hasančević.

Za Njemačku kalesijski pretpioniri kreću 6. januara.

Sead Džafić koji je nedavno izabran za predsjednika FK Bosna Kalesija, vlasnik  firme UNIS TOK doo Kalesija, je obezbjedio opremu za sve U-13 reprezentativce TK.
Pored obilježja ove firme, na rukavima majica je ispisano i www.NKP.ba.

U-13 reprezentacija TK će nasupati u novim dresovima, koji je obezbjedio Sead Džafić, vlasnik  firme UNIS TOK doo Kalesija. Pored obilježja ove firme, na rukavima dresova je ispisano i www.NKP.ba.
Dresovi u kojima će nastupati U-13reprezentacija TK na turniru u njemačkom Ulmu

.
(NKP.ba)