PODIJELI

U okviru kulturno-zabavne rekreacije „Kalesijko ljeto 2019“, na plato ispred kalesijskog BKC-a, održano je “Veče folklora”.  Nastupili su KUD “Biser” Tojšići, KUD “Divanhana” Skoplje i vokalna solistica Azra Gutić. Publika je uživala u tradicionalnim igrama i pjesama svih izvođača. Posebno su bili oduševljeni nastupom gostiju iz Makedonije.

divanhana

Izeta Babačić, predsjednica udruženja „Divanhana“, u sklopu kojeg djeluje i kulturno-umjetničko društvo, bila je oduševljena gostoprimstvom u Kalesiji. Obraćajući se publici, izrazila je nadu da će se kulturna saradnja Kalesije i Divanhana nastaviti i ubuduće.

izeta

Boravak u Kalesiji, kulturno-umjetničko društvo „Divanhana“ iskoristilo je i za nastup na 7. festivalu folklora pod nazivom “Susreti prijatelja Tojšići 2019” .  Osim njih i domaćina KUD “Biser”, na ovom festivalu nastupili su još i KUD “Mladost” Višnjevo Travnik, KUD “Plavsko jezero” Plav-Crna Gora,  GKUD “Rahić” Gornji Rahići, KUD “Mirsad Sinanović” Orahovica Donja i GKUD “Halisije” Kalesija.

„Kalesijsko ljeto 2019“ nastavlja se u subotu, 24, avgusta, u 20,00 sati, predstavom  “Muška posla” studenata Akademije dramskih umjetnosti u Tuzli, u klasi prof. Vlade Keroševića. Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju. To je i predstava o prijateljstvu, ljubavi i vjernosti.  Ulaz je besplatan.

divanhana1 - Copy
azra - Copy
azra1 - Copy
biser - Copy
biser1 - Copy
divanhana - Copy

(NKP.ba)

PODIJELI