PODIJELI

U utorak, 20. jula 2021. godine, u večernjim satima, u Kalesiji, na Trgu šehida, u okviru „Kalesijskog ljeta 21“, održana je Bajramska akademija. Organizatori su JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i Medžlis Islamske zajednice Kalesija.

Nakon uvodnih riječi Alije Džafića, direktora JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, i Muharema Mešanovića – Vahidina, glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija, nastupio je Armin Muzaferija sa svojim pratećim orkestrom.  U skoro dvosatnom programu Armin Muzaferija je izvođenjem duhovnih pjesma oduševio veliki broj prisutnih. Osim Kalesijaca, u publici je bilo i onih koji su došli iz Tuzle, Živinica, Sapne… Bio je prisutan i veliki broj naših ljudi koji žive i rade u inozemstvu.

Zadovoljna je bila publika, a i sam Armin Muzaferija, koji je na svom Instagramu/Facebooku napisao: „Svaki dio domovine graviram u svoje srce… Večeras je to bila Kalesija.“

Naredni sadržaj u okviru „Kalesijskog ljeta 2021“ predviđen je za 31. juli  2021. (subota), kada je na rasporedu koncert Gradskog hora Živinice.

(NKP.ba)

PODIJELI