Ključ odbojkaške ‘A’ reprezentacije BiH je u Kalesiji: I treći odbojkaš dobio...

Ključ odbojkaške ‘A’ reprezentacije BiH je u Kalesiji: I treći odbojkaš dobio poziv, a tu su i sportski direktor i predsjednik

2144
0
SHARE

Ranije smo objavili da je selektor muške odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine prof.dr. Ifet Mahmutović odredio je širi spisak reprezentacije pred kvalifikacije za Europsko prvenstvo odbojkaša u seniorskoj konkurenciji 2021. godine.
Bosanskohercegovački odbojkaši će igrati u grupi C zajedno sa reprezentacijama Turske, Sjeverne Makedonije i Danske.

Već smo objavili sa su na spisku dva odbojkaša iz Kalesije, Rusmir Halilović i Damir Mehmedović, koji su i ranije upisivali nastupe za seniorsku reprezentaciju BiH.

  • Danas (četvrtak, 17.12.2020.) na Facebook stranici OK Bosna Kalesija je objavljena informacija da je poziv u seniorsku reprezentaciju stigao i za dugogodišnjeg prvotimca, Mensura Alića.
    Mensur Alić igra na poziciji dizača/tehničara, a nastupao je za mlađe reprezentativne selekcije BiH.

OK Bosna Kalesija igra odličnu sezonu u elitnom razredu BH odbojke, a pored plasmana u gornjem dijelu tabele ljubitelje odbojke u Kalesiji svakako može radovati i činjenica da su dali dva reprezentzivca.

Treba svakako podsjetiti da je i trener OK Bosna Kalesija, Edin Glogić, član ‘A’ reprezentacije, na poziciji sportskog direktora.
Svakako ne treba zaboraviti niti Aliju Fatića iz Kalesije, dugogodišnjeg predsjednika OS BiH.


Dakle, pored tri reprezentativca tu su i dvije osobe u Savezu, pa se može konstatovati da su Kalesijci “ključ” za A reprezentaciju, koja, podsjećamo, nekoliko godina praktično nije postojala.

Pored ‘A’ selekcije, za omladinske reprezentativne selekcije nastupa nekoliko igrača iz Kalesije.

Mensur Alić, Damir Mehmedović i Rusmir Halilović
Edin Glogić i Alija Fatić

(NKP.ba)