PODIJELI
  • “Želio sam im reći da dio zapadnih vrijednosti potječe iz kršćanstva (…) i da i u kršćanskim korijenima ima osoba koje se gotovo potpuno pokrivaju”, rekao je Elzir

Talijanski imam, koji je u petak na svom profilu Facebook postavio fotografiju skupine redovnica na plaži odjevenih u redovničke halje s velom, izazvao je val kritika i stranica mu je na nekoliko sati bila blokirana.

Dok u Francuskoj i Italiji traje polemika o burkiniju, Izzedin Elzir, imam iz Firence, objavio je bez komentara fotografiju osam redovnica na plaži odjevene u redovničko odijelo.

Fotografija je bila podijeljena više od 2000 puta uz obilje komentara sve dok je Facebook nije privremeno blokirao.

casne sestre FB imam

Imam je za talijansku televiziju Sky Tg24 objasnio da je fotografijom želio “odgovoriti onima koji kažu da su naše zapadne vrijednosti različite u odijevanju i pokrivanju tijela”.

Htio pokrenuti pozitivnu raspravu

“Želio sam im reći da dio zapadnih vrijednosti potječe iz kršćanstva (…) i da i u kršćanskim korijenima ima osoba koje se gotovo potpuno pokrivaju”, rekao je.

Imam je objasnio da je fotografijom želio potaknuti “pozitivnu raspravu” te je već primio poruke zahvale “brojnih kršćana”.

Nakon zabrane burkinija na tri plaže u Francuskoj i polemike koju je ta mjera izazvala, talijanski ministar unutarnjih poslova ocijenio je da je neprimjerena, pa čak i opasna svaka zabrana takve odore koja pokriva cijelo tijelo i glavu u kojoj neke muslimanke odlaze na plažu.

(NKP.ba)

PODIJELI