Kukić i Pirić nakon zvanične obavijesti predmet ismijavanja na društvenim mrežama

Kukić i Pirić nakon zvanične obavijesti predmet ismijavanja na društvenim mrežama

678
0
SHARE

Obavijest u kojoj Kukić i Pirić obavještavaju javnost o istupanju iz Kluba poslanika SDA u Parlamentu FBiH predstavlja uvid u opšte znanje i pismenost jednog (ispod)prosječnog parlamentarca koji predstavlja narod. Istupajući u javnost sa pismenom obavijesti postali su predmet ismijavanja na društvenim mrežama, zahvaljujući svojoj (ne)sposobnosti pismenog izražavanja. Kada je u pitanju usmeno izražavanje ovog „dvojca“ na sjednicama parlamenta, opšte je poznato da Elzina Pirić i njen politički mentor svoje stavove ne iznose u javnost.

Očigledno je da se radi o društvenom krahu i da smo pali na ispitu kao društvo kada smo dozvolili da nam nepismeni doktori nauka i isti takav diplomirani kriminalista sjede u Parlamentu FBiH. Svojevremeno je dotična Pirić u doba studiranja u Sarajevu, a prema navodima njenih poznanika i kolega, tvrdila da potiče iz porodice intelektualaca odnosno da joj je majka ljekar (specijalista nuklearne medicine), a otac pilot Oružanih snaga BiH. Sve navedeno, govori sasvim dovoljno o kakvim se habitusima radi.

Dozvolili smo da nam društvene procese kreiraju i da njima upravljaju ova dva „bosanskohercegovačka intelektualca“, a da pri tome za svoj nerad, nepismenost i nesposobnost koji su poznati u javnosti i koji su ispod njihovog akademskog background-a, primaju basnoslovne sume novca.

Laku noć Bosno i Hercegovino!

(Nezavisni.ba/ NKP.ba)