PODIJELI

U novoj školskoj godini uslovi izvođenja nastave u JU OŠ “Tojšići”, u centralnoj i područnim školama značajno su poboljšani zahvaljujući saradnji škole sa Humanitarnom organizacijom “Budi dio hajra” iz Švedske i Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

Naime, humanitarna organizacija “Budi dio hajra ” na čelu sa Merjemom Jašarević i volonterima istoimene organizacije Nedžadom i Medihom Mujanović kao i ostalim volonterima koji su dali svoje učešće je renoviralo područnu školu u Kikačima pri čemu je zamijenjena kompletna stolarija, podovi, unutarnja toplotna izolacija, nove table, led rasvjeta i još mnogo toga.

Projektom koji je škola uputila prema Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona sredinom ove godine obezbijeđena su sredstva i projekat je uspješno završen te je izvršena sanacija i utopljavanje objekta te zamjena kompletne stolarije u područnoj školi Hrasno Donje čime su stvoreni uslovi za kvalitetniji rad.

U toku je izrada projekta za sanaciju područne škole u Seljublju koja je također u lošem stanju. U toku su razgovori i kontakti sa humanitarnom organizacijom iz Austrije koja je spremna podržati ovaj projekt.
Fotografije objekata prije i poslije sanacije možete pogledati u prilogu.

U saradnji sa roditeljima i volonterima iz Hrasna Donjeg dogovorena je izgradnja trotoara koji su bili dotrajali i uklanjanje borova koji su predstavljali opasnost za učenike kao i uređenje školskog igrališta s obzirom da taj dio nije mogao proći kroz projekat energetske efikasnosti i nije mogao biti finansiran iz tih sredstava.
Volonteri, učenici i roditelji su se uključili u taj dio projekta koji još uvijek traje i na čemu im se zahvaljujemo i pozivamo na dalje zajedničko djelovanje.

(NKP.ba)

PODIJELI