PODIJELI

Proteklih 20-tak dana na poligonu OŠ Rainci Gornji igrao se 15. memorijalni malonogometni turnir “Bajro Čamdžić”.
Nakon utakmica po grupama ove sedmice su odigrane utakmice četvrtfinala, polufinala, a u petak navečer (5.juli) odigrane utakmice za plasman, odnosno utakmica za treće mjesto, kao i finale. Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Kurta Suha.

KURTA SUHA - pobjednik tunira "Bajro Čamdžić", G.Rainci 2013.
KURTA SUHA – pobjednik tunira “Bajro Čamdžić”, G.Rainci 2013.

U polufinalnim mečevima ekipa “Kurta Suha” je slavila protiv “Latifi 2”, dok je “Nesal Živinice” slavio protiv ekipe “Senad Mešić Čiča”.

Na završnici turnira prisustovao je veliki broj ljubitelja sporta, a najbolje četiri ekipe ovogodišnjeg turnira su imale šta pokazati.
U susretu za treće mjesto “domaća” ekipa Senad Mešić Čiča je bila u rezultatskom deficitu skoro tokom cijeloga meča, ali sa dva gola u finišu uspjeli su okrenuti rezultat te osvojili treće mjesto.

Ekipa Kurta Suha je još prije početka turnira bila glavni kandidat za finale.
Nakon osvojenog prvog mjesta na noćnom turniru u Kikačima, nesretno su poražena u polufinalu tunira u Tojšićima, pa su se morali zadovoljiti “tek” trećim mjestom.
Finalna utakmica malonogometnog turnira u G. Raincima nije ponudila mnogo uzbuđenja što se tiče rezultata. Ekipa koju čine igrači koji godinama igraju završnice mnogih jakih turnira je slavila sa uvjerljivih i zasluženih 3:0.
Uprkos visokom porazu u finalu, Nesal Živinice je tokom utakmice imao veliki broj prilika, pa su mnogi iz gledališta sa žaljenjem konstatovali da bi utakmica bila mnogo zanimljivija da je ekipa Nesala došla do vodstva na početku utakmice.
Prvi gol iskusnih igrača Kurta Suhe je odredio daljni tok utakmice, a kada bi igrači protivničke ekipe i uspjeli doći do gola lopta nije mogla proći pored golmana Bekira Hodžića.

Za najboljeg igrača je proglašen Mirza Šehić, a najbolji golman je Bekir Hodžić, oba iz ekipe Kurta Suha.

Utakmica za treće mjesto:
Latifi 2 – Senad Mešić Čiča 1:2
Finale:
Kurta Suha – Nesal Živinice 3:0

A.Karić
(NKP.BA)

PODIJELI