Medžlis IZ Kalesija organizovao bajramski prijem (Foto)

Medžlis IZ Kalesija organizovao bajramski prijem (Foto)

414
0
SHARE

U srijedu, drugog dana Ramazanskog bajrama, 5. juna 2019. god., u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija upriličen je bajramski prijem za imame, članove Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija, privrednike, predstavnike političko-kulturnog života Kalesije.

Drugog dana Ramazanskog bajrama, sa početkom u 10.30 sati, u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija upriličen je bajramski prijem kojem su prisustvovali imami, članovi Izvršnog odbora, općinski načelnik sa svojim saradnicima, privrednici, direktori javnih ustanova, predstavnici političkog i društveno-kulturnog života.

Na početku prijema prisutnima su se obratili glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija Ibrahim Aljić, te načelnik općine Kalesija Sead Džafić. U svojim obraćanjima govornici su uputili čestitke za Ramazanski bajram, te naglasili da je mjesec ramazan svojevrsna obnova duhovnosti bosansko-vjerničkog bića, pojedinačno i kolektivno.
“Ramazan je mjesec džemata-zajedništva, te i nakon ramazana potrebno je nastaviti sa zajedništvom zarad općeg interesa i prosperiteta”, bila je zajednička poruka govornika.

Nakon obraćanja predstavnika Medžlisa IZ Kalesija i općinskog načelnika nastavljeno je druženje uz bajramsku baklavu i kahvu.

Na kraju svečanog prijema predsjednik Medžlisa IZ Kalesija se zahvalio prisutnima koji su, pored redovnih obaveza, pronašli vremena da prisustvuju bajramskom prijemu.

MIZ Kalesija

(NKP.ba)