PODIJELI

Na osnovu Pravilnika o utvrđivanju kriterija za izbor učenika generacije MON TK, Nastavničko vijeće MSŠ “Kalesija” na sjednici održanoj 27.05.2020. godine jednoglasno je donijelo Odluku o izboru učenika generacije i proglasilo učenicu Aidu (Alija) Mehanović za učenika generacije školske 2019/2020. godine.

Aida Mehanović Osnovnu školu završila je u Memićima, a svoje srednjoškolsko obrazovanje nastavila u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija kao učenica tehničke škole- medicinska sestra tehničar.
Tokom četverogodišnjeg obrazovanja u MSŠ Kalesija, Aida je postigla odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta imala primjerno vladanje i zapažene rezultate u slobodnim aktivnostima, takmičenjima, smotrama i drugim vannastavnim aktivnostima.

Bila je aktivan član sekcije Mladi historičari, Mladi fizičari i secije Prva pomoć, te učestvovala u realizaciji raznih projekata od značaja za odgoj i obrazovanje.
Učestvovala je na raznim takmičenjima na školskom nivou (historija, fizika, hemija, bosanski jezik i književnost i islamska vjeronauka), na kojima je osvajala jedno od prva 3 mjesta.
Aida je učestvovala i na literarnim konkursima u organizaciji Pedagoškog zavoda TK, na kojima je ubjedljivo bila među najboljima, a na literarnim konkursima na temu „Moja domovina“, „Oluje čine da drveće ima dublji korijen“, i „Riječi imaju moć“, osvojila je drugo mjesto na kantonalnom nivou.
Učenica Aida Mehanović bila je uspješna je i u raznim vanškolskim aktivnostima, kao član KUD „Halisije“ Kalesija i Udruženja mladih „Trik“ Kalesija.

Kroz svoj vanškolski angažman učestvovala je na raznim literarnim konkursima i ostvarila značajne rezultate:
– Eko zeleni „Dani kulture i prirone baštine općine Kalesija“
– Antifašisti „Kako i koliko svijetu prijeti neofašizam“
– Kulturno udruženje Musa Ćazim Ćatić „Bajramska priča“ i druge.

Našoj Aidi iskreno čestitamo na zasluženoj tituli i želimo da nastavi nizati uspjehe i u budućnosti – poručili su iz menadžmenta JU MSŠ Kalesija.

(NKP.ba)

PODIJELI