PODIJELI

Borilački spektakl pod nazivom “Sarajevo fight 2” održan je večeras u Domu mladih u Sarajevu, a organizator je Klub borilačkih sportova Scorpion. U glavnom dijelu turnira borili su se osam boraca po K-1 pravilima.

Osmorica u borbi za kralja ringa:

Prvi meč su otvorili: Sašo Klinc (Slovenija) i Mesud Selimović (BiH), gdje je Mesud odnio pobjedu.Drugi meč je pripao Josipu Samerenu (BiH), koji je pobijedio Michaela Hojera iz Slovačke. Treći meč je bio između Omera Tekina (Turska) i Bahrudin Mahmić (BiH),gdje je Bahrudin senzacionalno pobijedio Omera.Za zadnjeg polufinalistu borili su se Vladimir Lekić iz Srbije i Luka Žeželić iz Hrvatske.Gdje je Vladimir uz žestoku borbu pobijedio i plasirao se u polufinale.

U odličnoj polufinalnoj borbi između Mesuda Selimovića (BiH) i Josipa Samerena (BiH), Selimović je izborio pobijedu i plasirao se u finale i čekao protivinka iz borbe Vladimir Lekić (Srbija) i Bahrudina Mahmića (BiH).Nažalost ostali smo uskraćeni za tu borbu,jer je Bahrudin predao meč zbog povrede noge i samim tim omogućio prolaz u veliko finale Vladimiru Lekiću.

FINALE: SELIMOVIĆ – LEKIĆ

U spektakularnom finalu između Mesuda Selimovića iz Tuzle i Vladimira Lekića iz Srbije, Mesud je zasluženio odnio pobjedu i osvojio ovaj turnir. Prva runda je blago pripala Mesudu.Drugu rundu je Mesud otvorio ofanzivnije,da bi pred kraj druge runde nanizao par uzastopih udaraca prema Lekću, dok je treća runda bila prava poslastica,gdje je Mesud dva puta bacio Lekića na pod i tako postao super šampion svijeta, svjeteske šampionske unije uz jednoglasnu odluku sudija  3:0.

Osim turnirskog spektakla, publika je uživala gledajući dva super fighta u MMA i K-1 stilu, te uvodni meč između mladih boraca Semira Musića i Aldina Gološa.

Parovi su: Alen Šabanović (Hrvatska) – Iwan Pang (Holandija), Dario Kadić (BiH) – Asim Selimović (BiH), Josip Artuković (Hrvatska) – Jusuf Hajrović (Srbija), Igor Emkić (BiH) – Boban Krušić (Crna Gora). (Podebljanim slovima su napisani pobjednici).

Također treba izdvojiti i detalj iz meča Dario Kadić i Asim Selimović,gdje su sudije nezasluženo dodijelile pobjedu Dariju uz negadovanje publike i onda nevjerotvatan potez trenera Daria Kadića,koji je uzeo mikrofon i rekao da je ovaj meč pobijedio Asim Selimović.

 

MESUD SELIMOVIĆ: Imao je samo šest godina kada je preživio pad Srebrenice. Za svoje djetinjstvo kaže da je bilo neopisivo jadno. U samo jednom danu ostao je bez sigurnosti toplog doma, dječije bezbrižnosti i onog najvažnijeg – ljudi koje je volio. Među njima i oca.

U svojoj dječijoj ranjivosti, potaknut gorčinom i osjećajem nepravde koji je nosio u sebi, počeo je trenirati boks. Bokserska vreća kojoj je vježbajući zadavao “smrtonosne udarce” isprva nejakom dječijom ručicom, a ubrzo čeličnom pesnicom, predstavljala je imaginarnog neprijatelja. Onog istog koji mu je ukrao djetinjstvo, snove, oca, rodbinu, prijatelje…

Danas, 25-godišnji Mesud Selimović važi za izuzetnog majstora borilačkih vještina. Bokser je poluteške kategorije, do 86 kilograma. Low-kick, Full-contact, K1 stil – u svemu je podjednako uspješan. Osvajač je nekoliko internacionalnih kupova. Prošle godine u Beogradu je osvojio titulu viceprvaka Balkana u kikboksu. U istoj kategoriji, na svjetskom prvenstvu održanom u Austriji 2009. godine, među izuzetno jakom konkurencijom, osvojio je peto mjesto.

Djetinjstvo

Turobno, teško. Nije baš bilo dobro. Malo šta lijepo pamtim. Izgubio sam toliko toga, ljude za koje sam bio vezan. Imao sam šest godina kad sam došao u Tuzlu. Sreća, upoznao sam dobre ljude koji su nam pomogli oko smještaja i mnogih drugih stvari. Ipak, najviše zahvaljujem svojoj majci i Allahu što sam odrastao tako da mi ipak ništa nije falilo. Nisam bio gladan, neobučen…

Ljubav prema borilačkim vještinama

Moja ljubav prema borilačkim vještinama počela je još u osnovnoj školi, kada sam valjda kao i svaki drugi klinac, želio biti kao Van Dam. Prvo sam odlazio na treninge karatea. Poslije toga sam zavolio boks. Intenzivnije sam počeo trenirati kikboks nakon susreta sa Salkom Zildžićem. Tada sam počeo da nižem svoje prve uspjehe, da osvajam medalje, pehare. Zildžićeva podrška puno mi je značila u mojim počecima, on je od mene napravio sportistu i boljeg čovjeka. Hvala mu.

 

 

Edin Hodžić
(NKP kalesijski.com)

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku

PODIJELI