PODIJELI

Sloboda polako slaže igračku križaljku, a jedan od igrača sa kojim Sloboda pregovara i kojem je poslala službenu ponudu je i bivši omladinski reprezentativac BiH i svojevremeno standardni fudbaler juniorskog tima berlinske Herthe, Miralem Ramić.

Sloboda je nezvanično saznajemo dogovorila sve uslove i sa njemačkim klubom i ukoliko 19-godišnji Ramić prihvati ponuđene uslove od naredne sezone gledat ćemo ga na Tušnju.

Špekulacije o njegovom dolasku na Tušanj bile su dovoljan razlog da ga kontaktiramo, a kroz razgovor smo saznali da je berlinska Hertha agentu postavila određene uslove za budući angažman Ramića u drugi klub i da Sloboda nije jedina koja je poslala ponudu na adresu ljudi koji ga zastupaju.

“Nakon sezone u Herthi 2 koja nije išla ni približno po planu i programu sa kojim nas je Hertha i pridobila da potpišemo ugovor i da ostanem u klubu, odlučili smo da sagledamo i druge opcije gdje bih doživio igračku afirmaciju. Moj agent je bukvalno u roku od dva dana isposlovao određeni broj ponuda iz Njemačke, Austrije, Poljske ali iz našeg regiona Slovenije, Hrvatske kao i Bosne i Hercegovine za čije sam omladinske reprezentacije igrao na šta sam i posebno ponosan u nadi da ću uskoro ponovo obući najdraži dres”, istakao je Ramić i dodao:

“Sloboda nije jedini klub iz BiH koji nam je poslao ponude u zadnja dva dana, no ne bih mnogo o tome. Za to se brine isključivo agent, moje je da radim profesionalno i predano. Vrijeme će svoje pokazati, a s obzirom na pandemiju korona virusa osim sporta imali smo i neke druge prioritete, no najbitnije je da smo svi zajedno uz veliku dozu discipline i iz ovoga izašli kao pobjednici. S nestrpljenjem očekujem nove sportske izazove”.

Podsjetimo, Ramić je sezonu prije ove u redovima juniora Herthe odigrao 31 utakmicu uz osam pogodaka kojima je dodao i tri asistencije. Nastupao je u toj sezoni u u Omladinskoj Ligi prvaka gdje je pružao zapažene partije. Nakon isteka juniorskog staža prebačen je u Herthu 2 gdje se nije naigrao, a s obzirom na njegove godine upravo naredna sezone bi mogla biti i presudna za njegovu karijeru.

(SportSport/ NKP.ba)

PODIJELI