MIZ Kalesija: 11. februara takmičenje u učenju kur’anskih sura napamet “Mektebski prvaci...

MIZ Kalesija: 11. februara takmičenje u učenju kur’anskih sura napamet “Mektebski prvaci 2023.”

561
0
SHARE

Medžlis Islamske zajednice Kalesija najavljuje organizaciju takmičenja „Mektebski prvaci 2023.“ u učenju Kur’anskih sura napamet, za redovne polaznike mektebske pouke.

Polaznici mektebske pouke bit će raspoređeni u dvije kategorije shodno starosnoj dobi:

I kategorija, učenici osnovne škole do šestog razreda (Sura Jasin, i posljednjih 15 Kur’anskih sura od El-Adijat do En-Nas),

II kategorija, učenici osnovne škole od sedmog do devetog razreda(Sura Jasin, i posljednje 22 Kur’anske  sure od Ed-Duha do En-Nas).

Takmičar koji svojim znanjem zadovoljava kriterije znanja u određenoj kategoriji, može se prijaviti i takmičiti bez obzira ako je mlađi od donje dobne granice.

Predviđeno je da se ovogodišnje takmičenje održi 11. februara 2023. godine, u prostorijama džamije ”Abdullah ibn Mohammed Mominah” u džematu Dubnica koji je partner MIZ Kalesija u organizaciji ovog značajnog projekta. Organizatori su predvidjeli nagradni fond u iznosu od 2350,00  KM, koji će se obezbjediti od strane sponzora. Pravo učešća imaju redovni polaznici mektebske pouke s područja Muftijstva tuzlanskog, krajnji rok za prijavu takmičara je 31. januar 2023. godine. Prijave se mogu izvršiti na na e-mail adresu mektebskiprvaci.mizkalesija@gmail.com.

  • Pravilnik i prijavni obrazac možete skinuti u prilogu teksta:

Preporuka i prijava muallima PDF

Pravilnik takmičenja Mektebski prvaci MIZ Kalesija PDF

(NKP.ba)