Mladi košarkaši iz Kalesije bolji od komšija iz Živinica: Juniori i kadeti...

Mladi košarkaši iz Kalesije bolji od komšija iz Živinica: Juniori i kadeti slavili, pioniri poraženi (FOTO)

566
0
SHARE
Juniori KK Bosna Kalesija, 2014/2015

Nakon tromjesečne pauze startala je košarkaška sezone u okviru Regionalne košarkakške lige TK za mlade.
U prvom kolu KK Bosna je u sali MSŠ Kalesija u nedjelju (8.novembra) dočekao KK Millenium Živinice.

Odigrane su utakmice u tri selekcije; pioniri, kadeti i juniori.

Kalesija je prvi, i još uvijek jedini, grad u BiH u kojem je pokrenuta amaterska košarkaška liga (AKOL), koja okuplja ljubitelje košarke iz tri oćine sa područja TK. I dalje mladi ljubitelji košarke sa područja općine Kalesija svoju karijeru završavaju u juniorskim danima.
Da mladi Kalesijci vole i znaju igrati košarku pokazali su u nedjelju protiv komšija iz Živinica, gdje košarka polako postaje sport broj jedan.

U tri odigrane utakmice viđena je izuzetno lijepa košarka, a omladinci su pokazali da se vrijedi boriti da u skorijoj budućnosti Kalesija dobije i seniorsku selekciju, koja će predstavljati Općinu u cijeloj BiH.
Pioniri iz Kalesije su poraženi od vršnjaka iz Živinica, dok su kadeti i juniori KK Bosna slavili protiv KK Millenium.

Juniori KK Bosna Kalesija, 2014/2015
Juniori KK Bosna Kalesija, 2014/2015

Iako nemaju adekvatne uslove za rad, najmlađi košarkaši su pokazali da imaju veliki potencijal, ali su poraženi od pionira Milleniuma, koji su se pokazali kao dosta uigranija ekipa.

Rezultatski najzanimljivija utakmica je viđena u duelu kadetskih selekcija. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a pobjednik je riješen nakon isteka regularnog vremena. Rezultat je bio neriješen, a u posljednjem napadu fauliran je Kenan Mujčinović, koji je nakon isteka vremena pogodio jedno slobodno bacanje za pobjedu i veliko slavlje domaće ekipe.
Kadete ove sezone treniraju Džemal Hodžić i Damir Beganović, koji su igrali u svim selekcijama ovoga tima.

Juniorska selekcija proteklih godina bilježi najbolje rezultate. Uprkos činjenici da su ove sezone ostali bez nekoliko igrača koji su proteklih godina nosili igru ove ekipe, i dalje u sastavu imaju odlične igrače, koji će ove sezone sigurno pokazati svoj raskošan talenat.
Juniori su bili izuzetno motivisani u ovoj utakmici, i naprostu su briljirali.
Smajlović, Ibrišević, Turić, Sinanović, Mešić (…) su pokazali veliki individualni kvalitet, ali i da se znaju podrediti ekipi, te su upisali veliku pobjedu 60:41.

Oduševljenje nakon utakmice nije krio niti trener Jasmin Tupković.
“Momci s bili nevjerovatni. Odigrali su utakmice kao da iza sebe imaju na desetine sličnih, i prava je šteta što se njihove utakmice pred publikom. Ovom prilikom pozivam  sve ljubitelje sporta da domaće utakmice, koje igramo nedjeljom popodne,  pogledaju u sali MSŠ Kalesija. Sigurno da imaju šta pogledati, a sigurno da će dodatno motivisati igrače.
Nakon utakmice trener ekipe iz Živinica je čestitao momcima, uz riječi da momci imaju srce za košarku, i da odavno nije vidio bolju ekipu na početku jedne sezone” – govori Tupković za NKP.ba.

******************************************************************************
KK Bosna Kalesija 2014/2015

Pioniri
Anel Pezić, Mirnes Hodžić, Nedžib Burek, Rasim Halilović, Elmir Hamzić, Ibrahim Jajčević, Esad Fazlić, Sead Fazlić, Omar Hamzić, Sanjin Burek
Kadeti
Miralem Aljukić, Kenan Mujčinović, Adnan Isabegović, Adnan Mustafić, Dževad Hodžić, Tarik Bešlić, Arnel Hodžić, Muamer Džaferović
Juniori
Emir Smajlović, Armin Ibrišević, Hasan Mešanović, Sinan Sinanović, Bakir Mešić, Edin Smajlović, Amel Zulić,  Arnel Turić, Anel Subašić, Muhamed Sinanović, Salkan Spahić, Semir Bukvarević, Elvedin Kulanić, Semir Rašidović, Faruk Imamović
*****************************************************************************

(NKP.ba)