Mladi odbojkaši iz Kalesije se pripremaju za drugi dio sezone: Odlična atmosfera...

Mladi odbojkaši iz Kalesije se pripremaju za drugi dio sezone: Odlična atmosfera i skromni uslovi…

208
0
SHARE

OK BOSNA trening

Sezona 2015/2016 za OK Bosna Kalesija je proglašena “sezonom spasa”, jer je ovaj klub nakon 22 godine uspješnog rada početak ove sezone dočekao bez Uprave i predsjednika kluba.
“Pet do dvanaest” OK Bosna Kalesija je dobio predsjednika i Upravu, a odbojkaši su odlučili početi prvenstvo bez ikakvih priprema, uz odrađen samo jedan trening na kojem nisu prisustovali čak niti svi odbojkaši.

Od 14 ligaških utakmica u sezoni 2015/2016 u jesenjem dijelu je odigrano čak deset kola, dok je Bosna zbog navedenih razloga odigrala devet utakmica, te će utakmicu prvog kola odigrati pred početak drugog dijela sezone koji je planiran za zadnji vikend u februaru.

Nakon što su proteklih godina boje kalesijskog kluba branili iskusni igrači, koji su prije tri godine igrali i finale Kupa BiH, a u mlađim kategorijama većina njih je nastupala i u državnim omladinskim selekcijama, u ovoj sezoni nastupaju mladi i neafirmisani igrači koji u proteklim sezonama nisu dobijali šansu, a neki od njih su upravo u ovoj sezoni počeli sa odbojkaškim treninzima.

U devet odigranih utakmica mladi osbojkaši su upisali dvije pobjede i sedam poraza.
Mensur Malović – Zlaja, koji je od samog osnivanja u klubu, prvo kao igrač a kasnije kao trener, je i pored svih problema u radu kluba zadovoljan odlukom Uprave da klub konačno počne raditi sa mladim igračima.

ok bosna trening 1

Uz iskusnog trenera, te uz igrače kao što su Jasmin Požegić i Samir Aljić (koji je ujedno i predsjednik kluba), mladi odbojkaši rade u odličnoj atmosferi, ali nažalost i u veoma skromin uslovima.
Početkom februara su počele pripreme za nastavak sezone, u kojoj kalesijski klub i dalje želi afirmisati mlade odbojkaše.

Predsjednik OK Bosna Kalesija, Samir Aljić, uz podršku sekretara Admira Avdića, se u zimskoj pauzi potrudio da klub osigura uvjete za nastavak takmičenja.
Treninzi se, zbog zauzetih termina u fiskulturnoj sali MSŠ Kalesija, održavaju u kasnom večernjem terminu dva puta sedmično, pa su se u klubu potrudili da se osigura prevoz za omladince koji dolaze na treninge iz nešto udaljenijih mjesta (Hajvazi na istočnoj strani, pa do Vukovija na zapadnoj strani).

Ovo su igrači OK Bosna Kalesija koji su iznijeli teret prvog dijela sezone 2015/2016., dok ćemo o nastvaku sezone svakako pisagti na NKP.ba.
Jasmin Požegić (kapiten), Alija Smajić (libero), Samir Aljić, Arnel Imamović, Semir Alić, Jasko Osmanović, Kenan Hasanović, Vehid Hasanović, Bakir Zulić, Ernit Subašić, Mirnes Vildić, Miralem Karić
Trener: Mensur Malović – Zlaja

OK BOSNA KALESIJA 2015 2016 (5)

.
(NKP.ba)