Mladić iz BiH povrijedio pet bečkih policajaca: Trojica moraju na bolovanje

Mladić iz BiH povrijedio pet bečkih policajaca: Trojica moraju na bolovanje

467
0
SHARE
  • Tokom potjere jedan pripadnik policije bio je primoran da ispali metak upozorenja, a kada su konačno uspjeli da ga uhvate, on se žestoko opirao hapšenju

Pripadnici bečke policije preksinoć su imali pravu, akcionu intervenciju tokom potjere i hapšenja mladića iz Bosne i Hercegovine (25), osumnjičenog za provalu i krađu iz više lokala u kvartu Favoriten.

Naime, policija je oko ponoći dobila dojavu o provali u nekoliko lokala, nakon čega su odmah krenuli na lice mjesta. Osumnjičenog su pronašli u blizini mjesta zločina, a kada je vidio policiju, odmah se dao u bijeg.

Tokom potjere, koja je podsjećala na one filmske, jedan pripadnik policije bio je primoran da ispali metak upozorenja. Konačno, nakon nekog vremena, policija je uspjela da ga uhvati, ali on se opirao hapšenju pri čemu je povrijedio pet policajaca.

Tokom pretresa, kod njega je pronađena ukradena roba, kao i alat za obijanje. Prilikom saslušanja, osumnjičeni je odbio da govori i da sarađuje sa policijom.

On je, po nalogu bečkog javnog tužilaštva, sproveden u zatvor. Kako prenose austrijski mediji, od petorice povrijeđenih policajaca, trojica će morati na bolovanje.

(nkp.ba)