PODIJELI
  • NKP.BA Vam donosi priču o Moda MEAL.
    Zapratite FB stranicu Moda MEAL.

Obzirom da sam već nekoliko puta ispričala svoju priču, ovaj put ću se osvrnuti na neke druge stvari koje do sad nisa pominjala.
MEAL moda polahko postaje brend, koji svakim danom sve više napreduje.

Iza ovog imena stoji tim kojeg čine jedna porodica.
Dvoje vrlo male djece, muž i ja. Možda zvuči čudno kada kažem da smo mi tim, ali i mi to zaista jesmo.
Vrlo često djeca su mi inspiracija u nastajanju vrlo zanimljivih kreacija. Oni su moja snaga i pokretač mojih misli i ideja. Muž i moji roditelji su moja najveća podrška i vjetar u leđa.

Ime MEAL je nastao uzimajući inicijala naših imena. Imali smo nekoliko naziva, međutim odluka je ipak bila redoslijed slova ide ovako. Ja sam prilično sentimentalna osoba i jednostavno nisam mogla drugačije.

U junu 2019. godine krenuli smo ozbiljnije sa cijelom ovom pričom.
Na društvenim mrežama objavili smo prvu kolekciju. To su bili setovi za mamu i kćerku. Zaista je kolekcija naišla na pozitivne komentare i polahko su počele pristizati prve narudžbe..

Godinu dana nakon toga, tačnije u mjesecu oktobru ove godine uradili smo novu kolekciju. Tema nam je bila “odjeća za pristojno obučenu ženu”.
Sudeći po komentarima onih koji prate naš rad, ova priča je napravila uspjeh i pronašla svoj put.

Naši počeci su vrlo skromni. Osim mašine imali smo jedne makaze koje ustvari i nisu bile krojačke i peglu koja nije bila ni na paru.
Danas naš skromni kutak je mnogo bogatiji, međutim još uvijek nemamo sve ono što je potrebno, ali imamo volju, ideju, želju i veliku ambiciju.

MEAL moda izrađuje odjevne predmete koje su isključivo naše kreacije. Svaki komad je neka nova inspiracija koju pronalazi o svaki dan. Radimo odjeću za djecu i odrasle. Najviše smo baziranim na setove mama&kćerka i duge haljine,počev od kreacija za dnevnu varijantu pa do nekih glamuroznijih.
Vrlo često radimo po narudžbi naših kupaca i to je širok spektar odjevnih kombinacija.

Svakoj kreaciji i narudžbi pristupamo ozbiljno i svaki kupac nam je izuzetno bitan. Vrlo često su i oni sami kreatori.

U budućnosti ćemo se potruditi da izgradimo svoj stil po čemu ćemo na neki način biti prepoznatljivi. Sve ovo nije nimalo lahko. Obzirom da je trenutno cijeli svijet zadesila pandemija COVID-19,tako je i na naše planove itekako uticalo.

(NKP.ba)

PODIJELI