Na Univerzitetu FINRA u Tuzli održan trodnevni Međunarodni simpozij: Tema XI FINconsult-ovog...

Na Univerzitetu FINRA u Tuzli održan trodnevni Međunarodni simpozij: Tema XI FINconsult-ovog skupa finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije je bila “Zelena ekonomija i digitalna transformacija”

651
0
SHARE

Na Univerzitetu FINRA u Tuzli tri dana (28., 29. i 30. septembar 2023), po kombinovanom modelu inclass i online, je trajao 11. Međunarodni SIMPOZIJ na temu: “ZELENA EKONOMIJA I DIGITALNA TRANSFORMACIJA”.
Organizator Simpozija je edukativno-konsultantska kuća FINconsult, a suorganizator Univerzitet FINRA Tuzla.

Riječ je o jednom od najvećih i najprestižnijih skupova finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije u Bosni i Hercegovini u 2023. godini.
Na Simpoziju su svoje referate i profesionalna iskustva prezentirali više od 40 eminentnih predavača iz: Bosne i Hercegovine, Hrvatske,Slovenije, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

Teme koje su aktuelizirane su od velikog zbačaja za računovođe, revizore, finansijske menadžere, direktore, vlasnike preduzeća, članove upravnih i nadzornih odbora, članove odbora za reviziju, interne revizore, procjenitelje, inženjere na poslovima upravljanja kvalitetom i uvođenja standarda, kao i sve zaposlene u privatnom i javnom sektoru na knjigovodstveno-računovodstvenim, finansijskim i menadžerskim poslovima.

Radovi autora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije, prezentirani na Međunarodnom simpoziju „Zelena ekonomija i digitalna transformacija“ objavljeni su u Zborniku na nešto više od 870 stranica.
Održano je i takmičenje za studente u okviru kojeg su mladi iz spomenutih zemalja regiona odmjerili znanja i vještine na temu Marketing u turizmu i grastronomiji.

Ovaj Simpozij, kao i prethodnih deset, dio je i kontinuirane edukacije finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije, koju Finconsult uspješno provodi već 19 godina, a što ovu edukativno-konsultantsku kuću čini prepoznatljivom u Bosni i Hercegovini i regionu.

(NKP.ba)