PODIJELI

Kalesijska Gradska biblioteka, koja djeluje u okviru JU BKC „Alija Izetbegvić“ Kalesija, pokrenula je nagradna igra za najmlađe čitaoce, za učenike od 1. do 9. razreda osnovne škole, pod nazivom „Moj najdraži književni lik“.

Zadatak za učenike je vrlo jednostavan, trebaju nacrtati ili naslikati omiljeni lik iz knjige koju su pročitali. Mogu naslikati ili nacrtati i najdražu scenu iz knjige ili priče koju su pročitali.

Kad završe sa slikanjem i crtanjem, poslat će fotografiju svog crteža, a i svoju fotografiju sa crtežom u rukama.
Uz crtež, napisat će i o kojem liku, o kojoj sceni i iz koje knjige ili priče je lik kojeg su nacrtali.

U nagradnoj igri mogu učestvovati svi, bez obzira da li su članovi biblioteke ili nisu. Učešćem u nagradnoj igri, automatski će postati članovi biblioteke i dobiti svoju člansku kartu u Gradskoj biblioteci.

– Na ovaj način, druženjem uz knjigu i omiljene likove, lakše ćemo prebroditi ovo vrijeme korone. Najuspjelije radove ćemo nagraditi, kazao je Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija.

Nagradna igra traje 15 dana.

Radovi se mogu slati na mailove bibliotekakalesija@gmail.com i bkc.kalesija@bih.net.ba, ili na Facebook profilu Gradska biblioteka i Facebook stranici BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Čitajte, crtajte, slikajte i osvojite nagradu.

(NKP.ba)

PODIJELI