PODIJELI
Juniori KK Bosna Kalesija
Juniori KK Bosna Kalesija

 

Nakon prvog kola, stvari su mnogo jasnije u amaterskoj košarkaškoj ligi. Naredne nedjelje u Kalesiji će snage odmjeriti ekipe koje su prethodno kolo ostvarile visoke pobjede i pokušati već sada odmaknuti na tabeli. Kako je svaka pobjede bitna, utakmice će iz kola u kolo biti sve zanimljivije.
Drugo kolo prvenstva otvaraju ekipe Cezam Farmavite i KK Bosne. Golobradi dječaci iz Kalesije su već očitali lekciju opasnim Vukovijama konstantnim presingom i brzim kontrama, no pravi posao ih čeka protiv ekipe Cezama, koja se oslanja na kombinaciju brzih bekova i visoke unutrašnje linije koja im je donijela pobjedu u prošlom kolu protiv Novinara. Bit će to duel koji će definitivno obilježiti ovo kolo.

A već u drugoj utakmici očekuje nas bespoštedna borba za prve bodove. Obje ekipe, Miljanovci i Memići, poražene su u prethodnom kolu, tako da će prve bodove potražiti u ovoj utakmici. Pobjedu će osvojiti ona ekipa koja nametne svoj ritam, barem u ovom slučaju. Dobra odbrana svakako neće biti na odmet a Miljanovci to imaju, sudeći po igri njihovog centra u prethodnom kolu.

I dok će obje ekipe iskoristiti maksimum svojih mogućnosti, Neon Kalesija će imati relativno lagan posao protiv ekipe iz Živinica koja se nije proslavila u prvom kolu. Ekipa iz Kalesije takođe će iskoristiti veliku prednost koju ima pod koševima te u ovom slučaju iznenađenja neće biti.

Četvrti susret nam nudi tuzlanski derbi. Sastaju se ekipe Novog Naselja i Tušnja, obje sa pobjedom iz prethodnog kola. Tušanj će se najvjerovatnije osloniti na timsku igru i opake šutere, dok će Novo Naselje iskoristiti prednost pod košem. Očekuje nas neizvjesna utakmica u kojoj su ulozi visoki. Svaka pobjeda je, kako smo to naglasili, bitna za ulazak u doigravanje. Blagi favorit je Novo Naselje, no pobjeda Tušnja svakako neće biti iznenađenje.

A na kraju nas čeka utakmica između Novinara TK i Vukovija. Obje ekipe su poražene u prethodnom kolu i bit će zanimljivo pogledati ovu utakmicu zbog činjenice da obje ekipe moraju pobijediti ukoliko žele ostati u trci za doigravanje. Vukovije su svakako favoriti u ovoj utakmici, no kako Novinari u prvom kolu nisu bili kompletni, očekuje nas žestok meč u kojem će ljubitelji košarke ponajviše uživati. Ali oni, koji vole košarku sedamdesetih i koji se sjećaju takozvane „Bugarske zone“.

Prva utakmica počinje u 15.00 sati a kolo će trajati do 19.00 sati. Sve utakmice se igraju u Sali MSŠ Kalesija.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR