PODIJELI

Mersed Hasanović, direktor Mješovite srednje škole u Kalesiji, u utorak (3.decembra) je u izjavi za Oslobođenje kazao da će se do kraja ove sedmice školska komisija očitovati o incidentu u ovoj obrazovnoj ustanovi, koji je policiji prijavljen 12. novembra ove godine.

skola kalesijaMumin Pejzić je, kako smo već pisali, policiji prijavio da je Bećir Aljić, profesor u Mješovitoj srednjoj školi u Kalesiji, nogom udario njegovog sina Muju (16), koji je nakon pada u školskom hodniku slomio ruku.

– Komisija u sastavu pedagogica, predstavnik Sindikata, predstavnik Vijeća roditelja i jedan profesor još utvrđuje činjenice vezane za taj slučaj. Meni su neke izjave tu kontradiktorne i zbog toga se i vodi postupak. Naravno, u interesu škole je da se sazna istina. Niko nije zaštićen, ni učenik ni profesor, kazao nam je Hasanović.

Nakon što Komisija, koja je formirana 22. novembra, predstavi rezultate istrage, direktor će, kako ističe, donijeti konačnu odluku vezanu za cijeli slučaj.

– Postupit ću u skladu sa Zakonom i pravilima škole. Potcrtavam, niko nije zaštićen, a ko je odgovaran, odgovaraće. Niko neće svojim ponašanjem narušavati ugled i kredibilitet škole, kazao nam je Hasanović.

A kako nam je ranije ispričao Mumin Pejzić, incident u kojem je povrijeđen njegov sin desio se na hodniku ispred učionice. Naime, učenici su galamili ispred učionice, što je profesora ometalo prilikom držanja časa. Profesor je, prema kazivanju Pejzića, izašao iz učionice, te po nogama udario njegovog sina, koji je tu stajao, nakon čega je 16-godišnjak pao i slomio ruku.

Policijska istraga o ovom događaju još traje.
Naime, Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK-a, je kazao da u Tužilaštvo još nije stigao policijski izvještaj o ovom slučaju.

(Oslobođenje/ NKP.ba)

 

Povezane vijesti
Incident u MSŠ Kalesija: Profesor B.A. nogom udario učenika, rukovodstvo škole se još nije oglasilo (19.11.2013.)
Nakon incidenta u MSŠ Kalesija: Učeniku slomljena ruka, otac najavljuje tužbu (21.11.2013.)

PODIJELI