Nedjeljno popodne u sali MSŠ Kalesija: Utakmice 5. kola AKOL lige, OK...

Nedjeljno popodne u sali MSŠ Kalesija: Utakmice 5. kola AKOL lige, OK Bosna dočekuje Jedinstvo

175
0
SHARE

Nakon sjajnih mečeva 4. kola u okviru AKOL lige, u nedjelju (09.12.) od 13h se igraju utakmice 5. kola.
Parovi 5. kola AKOL-a:
CEZAM Farmavita – AKK Drina Rile (13h)
AKK Novo Naselje Tuzla – KK Bosna (juniori)
Živinice – Novinari TK
Vukovije – Miljanovci
NEON Kalesija – Tušanj Tuzla

Derbi petog kola je svakako utakmica između ekipe iz Tuzle, AKK Novo Naselje, i juniorske ekipe KK Bosna Kalesija. Iako je NEON Kalesija jedina ekipa bez poraza, i ekipa koja je do sada nanijela poraze objema ekipama, radi se o dvije najuigranije ekipe u ligi, te ekipe koje su odlično fizički pripremljene.
Juniori ovoga vikenda ne igraju utakmicu u okviru Regionalne lige TK za mlade, pa će odmorni na megdan sjajnoj ekipi iz Tuzle.
Utakmica između Vukovija i Miljanovaca će biti izuzetno zanimljiva. Miljanovci bi sa eventualnom pobjedom istakli ozbiljnu kandidaturu za “play off”, dok je ekipi iz Vukovija ovo možda posljednja šansa da se uključe u borbu za doigravanje.
Isto važi i za reprezentaciju Novinara TK, koja bi sa pobjedom protiv Živinica imala teoretske šanse za doigravanje, ali dvije vezane pobjede Živinica govore da u drugi dio sezone ova ekipa ulazi za opasnim namjerama.
Ako je suditi po dosadašnjim utakmicama, najlakši zadatak očekuje CEZAM Farmavita, koji igraju protiv AKK Drina Rile, ekipe koja do sada nema niti jendu pobjedu. CEZAM bi sa ovom pobjedom vjerovatno ušao u “top 4”.
Zadnju utakmicu dana igraju NEON Kalesija i Tušanj iz Tuzle. NEON je i dalje bez poraza, a Tušanj nakon četiri kola ima poziciju koja vodi u doigravanje. Uzmemo li u obzir igru “domaćina” u protekle četiri utakmice, Tušanj bi se nakon ovoga kola mogao naći u nezgodnoj poziciji, te u ostatku sezoni vodio žestoku borbu za doigravanje, koje je rezervisano za četiri najbolje ekipe.

 

— Nakon košarke, ljubitelje sporta u Kalesiji očekuje prvenstvena odbojkaška  utakmica u okviru Superlige FBiH, u kojoj domaći OK Bosna dočekuje Jedinstvo iz Tuzle.
Utakmicama proteklog vikenda je završen prvi dio sezone, a Kalesijci su osvojili titulu jesenjeg prvaka pobjedom protiv OA Kakanj, pred punim tribinama sale MSŠ Kalesija.
Kalesijci nakon osam kola imaju samo jedan poraz, a u utakmicu protiv ekipe iz Tuzle ulaze kao apsolutni favoriti.
Utakmica OK Bosna Kalesija – OK Jednistvo Tuzla počinje u 17h.

NKP poziva sve ljubitelje sporta u općini Kalesija da nedjeljno popodne provedu u sali MSŠ Kalesija.

 

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku