NKP.BA anketa: Ko će biti budući načelnik Općine Kalesija?!

NKP.BA anketa: Ko će biti budući načelnik Općine Kalesija?!

534
0
SHARE

22. februara 2015. u Kalesiji će se održati vanredni izbori za općinskog načelnika, koji će tu funkciju obnašati naredne dvije godine.
Podsjećamo, Rasim Omerović je nakon deset godina načelničku fotelju zamjenio onom poslaničkom u Federalnom parlamentu, a poziciju v.d. načelnika do vanrednih izbora obnaša Salmir Avdibašić.

izbori nedzad vs muhamed

Građani Općine Kalesija će birati između Nedžada Džafića (SDA) iz Rainaca Donjih i Muhameda Osmanovića (SDP) iz Gornje Kalesije.
Iako se mjesecima spekulisalo o imenima više kandidata, neki su odustali još nakon završetka Općih izbora, dok su je pojedine političke partije u posljednji trenutak odlučile da na vanrednim izborima ne izađu sa svojim kandidatom.

Mnogi će reći da nas očekuju najneizvjesniji izbori ikada kada je u pitanju Općina Kalesija.
Podsjećamo da je na prošlim izborima pobjednik odlučen tek nakon prebrojanih glasova iz dijaspore, kada je Rasim Omerović (SDA) sa nešto više od 30 glasova slavio ispred Dževada Hadžića (SDP).
Ono što zasigurno “obećava” neizvjesne izbore jeste prilično realne pretpostavke da će na izbore izaći veoma mali broj građana, odnosno dosta manje od 50% građana sa pravom glasa (oko 30.000).

Svakako da treba naglasiti da je izlazak na izbore pravo svakog građanina, ali i obaveza, te pozivamo građane Kalesije da 22. februara izađu na izbore.

Zvanična predizborna kampanja počinje 7. februara, i trajat će 15 dana, odnosno 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta.

NKP.ba ovoga puta neće pisati o prednostima i nedostacima ponuđenih kandidata, ali svakako da želimo čuti glas građana.
Naše anktetno pitaje glasi;

Ko će biti načelnik Općine Kalesija nakon vanrednih izbora 22. februara 2015?

  • Muhamed Osmanović (SDP) (56%, 702 Votes)
  • Nedžad Džafić (SDA) (44%, 559 Votes)

Total Voters: 1.261

Loading ... Loading ...

(NKP.ba)

Pratite Nezavisni Kalesijski Portal na Facebooku